Malá válka Zemana a Sobotky pokračuje: Teď přišel výstřel z Hradu

28.07.2014 15:17

Premiér Bohuslav Sobotka vzkázal prezidentovi Miloši Zemanovi, aby nekomentoval rozhovory, u nichž nebyl. Narážel tak na jeho slova o Sobotkově diskuzi s Jeanem-Claudem Junckerem, která byla podle Zemana ponížením České republiky. Nyní se prezident diví, že jeho slova Sobotkovi tak vadí – podle něj nejde o žádnou novinku.

Malá válka Zemana a Sobotky pokračuje: Teď přišel výstřel z Hradu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman s premiérem Bohuslavem Sobotkou

„O jednání předsedy vlády České republiky Bohuslava Sobotky s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem informoval český tisk, který zdůraznil, že Jean-Claude Juncker uvítal nominaci ženy i to, že je členkou liberální frakce. A zdůraznil, že pro tuto nominaci by to mohlo být určitým bonusem,“ popisuje prezidentův tiskový mluvčí Jiří Ovčáček.

„Prezident republiky se už kriticky vyjádřil v přítomnosti předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky při své návštěvě na jednání vlády v pondělí dne 21. července 2014. Pro předsedu vlády ČR Bohuslava Sobotku proto nemůže být aktuální výrok prezidenta republiky ničím novým, překvapivým,“ dodal mluvčí.

Premiér Sobotka se totiž ozval, že by Miloš Zeman neměl komentovat rozhovory, u nichž nebyl a o nichž nic neví. „S panem Junckerem jsme neprováděli žádný výběr českého eurokomisaře, bylo by to ostatně absurdní a zcela v rozporu se standardním postupem," uvedl také.

Zeman totiž Sobotkovu cestu do Bruselu kritizoval v rozhovoru pro časopis Týden. „Představa, že jedu s poníženým předklonem a čepicí v ruce k Jeanu-Claudu Junckerovi - kterého znám 20 let a kterého si velmi vážím - a zdvořile se ho ptám, kterého ze dvou, respektive dokonce tří kandidátů na českého eurokomisaře si on přeje… To je takové ponížení České republiky, které naprosto oprávněně nahrává eurofobům," sdělil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…