Málem si dali přes...: Tady není ani jeden migrant! řval Babiš na Tomia Okamuru. Choďte se podívat na to Čapí hnízdo

05.10.2017 8:51

Velká hádka se strhla při debatě Deníku ve Všetatech mezi předsedou SPD Tomio Okamurou a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. Oba muži se utkali v otázce migrační krize. Záznam debaty přinesl mimo jiné server Seznam Zprávy.cz.

Málem si dali přes...: Tady není ani jeden migrant! řval Babiš na Tomia Okamuru. Choďte se podívat na to Čapí hnízdo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura na závodech horských kol

"Je tady absolutně naivní politika. Tady máme miliony migrantů," rozčílil se předseda SPD Tomio Okamura. Do řeči mu vskočil šéf Pirátů Ivan Bartoš, jenž se debaty také zúčastnil. "O jakých migrantech se bavíme?" zeptal se. 

"Neskákejte mi do řeči, já vím, že jste zoufalej," odvětil Okamura a dál si vedl svou. "Jak víte, už i na Staroměstském náměstí v Praze jsou betonové zátarasy proti případnému teroristickému útoku," řekl Okamura.

"Nestrašte lidi, prosím vás," zareagoval Babiš. "My chceme zastavit tu migraci. Ale to, co říká pan Okamura, ten vás jen straší. Nestrašte už ty lidi. Není to pravda, že by nám tady něco hrozilo? Já nevím, proč tady jsou zátarasy?" řekl Babiš a začala hádka, kdy se Okamura důrazně ohrazoval proti Babišovým slovům. 

Celý příspěvek ZDE.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

"Vy jste normálně notorický lhář. Není tady ani jeden migrant. Přestaňte lhát," rozčílil se Babiš na Okamuru. "Migrantů je tady si 300 tisíc," zareagoval Okamura v bouřlivé diskusi. 

Závěrem pak Babiš pozval lidi na Čapí hnízdo. "Choďte se podívat na Čapí hnízdo. Tam je 930 milionů, tam těch 50 milionů... Ty tisíce miliard, které tu zašantročily tradiční politické strany, ty už nikdy neuvidíte," sdělil závěrem.

Hnutí ANO, předpokládaný vítěz voleb, potřebuje k tomu, aby sestavilo vládu, koaliční partnery, případně někoho, kdo by jejich vládu podpořil. V úvahu přitom přichází mimo jiné i SPD. Zvláště když Babiš podle reportáže v MfD uvádí, že „všichni se ještě budou divit, kolik procent bude mít Okamura“. Jinak je však ke spolupráci s tímto hnutím skeptický.

„Program pana Okamury není reálný. Má tam dobré věci, zastavení migrace, ale i věci nereálné. Takže si to neumím představit,“ vysvětluje předseda hnutí ANO v rozhovoru pro iDnes. Zároveň však uvádí, že hnutí ANO klesají preference a že asi premiérem nebude...

Psali jsme ZDE.

ParlamentníListy.cz požádaly předsedu SPD Tomia Okamuru o reakci. „Nevím, kolik panu Babišovi ukazují jeho interní průzkumy, ale našim cílem je mít tolik poslanců, abychom mohli co nejsilněji prosazovat náš politický program,“ konstatuje. Je podle něj předčasné mluvit a vyjednávat o jakékoliv koalici s kýmkoliv před volbami, protože nevíme, kdo ve Sněmovně bude a s kolika mandáty. „To, co říkám ale již nyní, je, že bychom měli problém účastnit se vlády, kde by byl trestně obviněný premiér,“ vysvětluje Tomio Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…