Mám pro vás nápad, paní Šojdrová, udeřil Ladislav Jakl. A začal sypat z rukávu

18.09.2018 11:19

Kandidát do Senátu za SPD Ladislav Jakl, jenž byl tajemníkem prezidenta Václava Klause, se na svém facebookovém profilu vyjádřil ke kauze (ne)přijetí sirotků.

Mám pro vás nápad, paní Šojdrová, udeřil Ladislav Jakl. A začal sypat z rukávu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl při Hovorech na pravici XIX. Tentokráte nejen o propagandě v médiích

„Mohu se s těmi sirotky vyfotit? Kamery sem! Moment, ještě se upravím... můžete! Co to má zase znamenat, ten pseudoproblém s nějakými padesáti arabskými sirotky??“ zeptal se k současné otázce Jakl. Za přijetí 50 syrských sirotků lobbuje europoslankyně za KDU-ČSL Michaela Šojdrová, premiér Andrej Babiš (ANO) je však proti. 

Anketa

Stojíte za předsedou vlády Andrejem Babišem? (Anketa probíhá od 18.9.2018)

92%
8%
hlasovalo: 12412 lidí

„Ponechávám stranou, že nikdo nemůže zjistit, kolik jim je či zda to jsou opravdu sirotci, ale hlavně jde o čisté předvádění se. Jedna paní poslankyně a pár dalších krasoduchů si chce zapózovat v roli lidumilů a současně přidělat psí hlavu všem, kdo jejich divadlo označí za pokrytectví a za špičku boty nenápadně strčenou mezi dveře, aby jimi pak k nám mohl vstoupit kdokoli. Podívejme se na věc racionálně. Na světě podle odhadu různých organizací strádá asi půl miliardy sirotků. Pět set milionů. V bídě, v místech postižených hladomorem, neúrodou, povodněmi, nemocemi, válkami, diktaturami. Půl miliardy,“ konstatuje dále Jakl.

„Co my s tím? Tak to bylo vždy, že někde se lidem vedlo líp, jinde hůř. Nelze nést na hrbu všechnu tíhu světa. Lze ale nevyvážet naši představu o dobru na moderních zbraních, nekácet režimy, po kterých nevíme, co nastane, a především neblokovat obchod s chudými zeměmi diktováním různých kvót, norem a standardů a umožnit jim využít svou skoro jedinou jejich přednost: levnou práci. Co ale s tou půl miliardou sirot? Vezmeme si k nám jednu desetimilióntinu z nich? A kterou? Tu, která bude mít nejlepší mediální reklamu? Tím zlepšíme svět?“ ptá se dále Jakl.

„Paní Šojdrová, nechcete si raději v tichosti vzít z kojeneckého ústavu jedno jediné dítě a udělat mu u sebe doma šťastné dětství?“ zeptal se následně Jakl.

Celý příspěvek Ladislava Jakla: 

Mohu se s těmi sirotky vyfotit? Kamery sem! Moment, ještě se upravím…můžete!

Co to má zase znamenat, ten pseudoproblém s nějakými padesáti arabskými sirotky?? Ponechávám stranou, že nikdo nemůže zjistit, kolik jim je či zda to jsou opravdu sirotci, ale hlavně jde o čisté předvádění se. Jedna paní poslankyně a pár dalších krasoduchů si chce zapózovat v roli lidumilů a současně přidělat psí hlavu všem, kdo jejich divadlo označí za pokrytectví a za špičku boty nenápadně strčenou mezi dveře, aby jimi pak k nám mohl vstoupit kdokoli. Podívejme se na věc racionálně. Na světě podle odhadu různých organizací strádá asi půl miliardy sirotků. Pět set milionů. V bídě, v místech postižených hladomorem, neúrodou, povodněmi, nemocemi, válkami, diktaturami. Půl miliardy. Co my s tím? Tak to bylo vždy, že někde se lidem vedlo líp, jinde hůř. Nelze nést na hrbu všechnu tíhu světa. Lze ale nevyvážet naši představu o dobru na moderních zbraních, nekácet režimy, po kterých nevíme, co nastane, a především neblokovat obchod s chudými zeměmi diktováním různých kvót, norem a standardů a umožnit jim využít svou skoro jedinou jejich přednost: levnou práci. Co ale s tou půl miliardou sirot? Vezmeme si k nám jednu desetimiliótninu z nich? A kterou? Tu, která bude mít nejlepší mediální reklamu? Tím zlepšíme svět? Paní Šojdrová, nechcete si raději v tichosti vzít z kojeneckého ústavu jedno jediné dítě a udělat mu u sebe doma šťastné dětství?
L. J.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…