Mám toho na nějakou dobu dost, vzkázal Mikuláš Minář do rozhlasu

10.04.2021 13:36

Někdejší předseda spolku Milion chvilek a zakladatel končícího hnutí Lidé PRO usoudil, že teď bude nějaký čas mlčet. Rozhodl se pro to ve chvíli, kdy vyšlo najevo, že sám při shánění peněz pro hnutí nejednal zcela transparentně, ač na demonstracích pořádaných Milionem chvilek pro demokracii i jinde ostatní politiky k transparentnímu chování vyzýval.

Mám toho na nějakou dobu dost, vzkázal Mikuláš Minář do rozhlasu
Foto: Repro Facebook
Popisek: Mikuláš Minář

Veřejnoprávní Český rozhlas požádal Mikuláše Mináře, zakladatele končícího hnutí Lidé PRO a někdejšího šéfa Milionu chvilek, o rozhovor. A se zlou se potázal. „Mám teď veřejného vystupování asi na nějakou dobu dost,“ vzkázal.

Stalo se tak poté, co vyšlo najevo, že hnutí Lidé PRO dostalo od dárců 7 milionů korun a ukončilo svou činnost až poté, co peníze utratilo. 1,2 milionu navíc podle slov samotného Mináře nešlo přes transparentní účet, protože dárce, brněnský podnikatel Václav Michna, si to tehdy nepřál.

„Pan Muchna si přál být jako dárce zveřejněn až po oficiálním startu kampaně. Jiné takové dárce jsme neměli. Celkový rozpočet kampaně tedy není 5,8 milionu, ale 7 milionů korun,“ uvedl Minář na sociální síti Facebook.

Na to konto musel čelit kritice senátora Václava Lásky, bývalého ředitele Transparency International Davida Ondráčky či podnikatele Martina Hausenblase. Jako předseda hnutí Lidé PRO byl Minář vyzván, aby konkrétně popsal, na co peníze vydal. Možná i proto si teď uložil bobříka mlčení.

„Přemýšlel jsem nad tím a myslím, že nyní není ten čas. Reflexe vyžaduje odstup a já nyní potřebuji nějaký čas na sebrání. Zkuste to případně po volbách,“ napsal serveru iROZHLAS.cz.

Na sociálních sítích však přislíbil, že až bude vše uzavřeno, že pak ony požadované informace zveřejní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…