Máme čas uklízet... Policii unikly do novin informace o mocném Rittigovi

23.12.2013 7:36

Doposud již tak dosti nejasná kauza Jany Nečasové-Nagyové dostává další rozměr. Do údajné korupční sítě, jež měla ovlivňovat veřejné zakázky i práci soudů, podle včera zveřejněných zpráv patřili i někdejší vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula a bývalý náměstek ministra vnitra Michal Moroz.

Máme čas uklízet... Policii unikly do novin informace o mocném Rittigovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Podle zmíněných zpráv, zveřejněných týdeníkem Euro, měl být hlavou této společnosti podnikatel Ivo Rittig, již vyšetřovaný v souvislosti s pražským dopravním podnikem. Píší o tom dnešní Hospodářské noviny.

V dokumentu olomouckého vrchního státního zástupce Ivo Ištvana je naznačeno, že bývalý náměstek pražského státního zastupitelství Grygárek mohl brát právě od Rittiga až miliony korun.

Další jméno, které se v dokumentech nově objevuje, patří bývalému náměstku ministra vnitra Michalu Morozovi. Když se měl vloni vrátit do funkce odvolaný vrchní státní zástupce Rampula, podnikatel Rittig měl telefonovat právě náměstkovi Morozovi, že kvůli nadcházejícímu víkendu mají zatím čas „tam tři dny uklízet, že se o tom bavil s Liborem a ten něco vymyslí“.

Podle státního zastupitelství se právě u Libora Grygárka sbíhaly všechny nitky vedoucí od závažných kriminálních kauz i od podezřelých bankovních převodů. Čelí i obvinění z maření vyšetřování, odkud pocházely peníze na švýcarském kontu pražského podnikatele Romana Janouška, jenž měl mít nebývalý vliv na pražském magistrátu.

Podle policejního vyšetřování žije bývalý náměstek Grygárek s rodinou nad poměry. „Majetková aktivita JUDr. Libora Grygárka a jeho rodiny hrubě neodpovídají jeho příjmům," píší žalobci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …