Máme další podrobnosti ze setkání Zemana s Tonym Blairem. Podívejte se

10.03.2014 11:44

Sobotní setkání prezidenta Miloše Zemana s britským expremiérem Tonym Blairem proběhlo velmi přátelsky. Atmosféru i některé dosud nezveřejněné podrobnosti ParlamentnímListům.cz prozradil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Máme další podrobnosti ze setkání Zemana s Tonym Blairem. Podívejte se
Foto: KPR - Hana Brožková
Popisek: Miloš Zeman s Tonym Blairem během setkání na zámku v Lánech

Oba politici samozřejmě probírali i důležitá politická témata. „Diskuse se týkala především situace v EU, na Ukrajině a na Středním východě. Oba dva se shodli v tom, že EU potřebuje silné vedení, protože jedině silné vedení může zajistit úspěšnost integračního procesu,“ shrnoval průběh debaty tiskový mluvčí.

V souvislosti s tím, že EU prý potřebuje silné vedení, je zajímavé, že na minulém setkání v Londýně před necelými dvěma lety Miloš Zeman podpořil Tonyho Blaira v tom, aby se znovu ucházel o post evropského prezidenta.

Politici se na sobotním lánském setkání shodli dále na tom, že pokud jde o situaci na Ukrajině, je zapotřebí podporovat proces svobodných voleb v co nejkratší době spojený s federalizací a decentralizací Ukrajiny.

„Po jednání zamířil pan prezident s Tonym Blairem do kostela přiléhajícího k zámku v Lánech, kde si vyslechli krátkou varhanní produkci. Tonyho Blaira kostel velmi zaujal, na vlastní žádost si jej ještě rychle před odjezdem prohlédl,“ popsal průběh setkání mluvčí hlavy státu.

Jak dále Jiří Ovčáček uvedl, neformální atmosféru dokresluje i výše uvedený snímek, který vznikl na závěr setkání na zámku v Lánech.

„O tom, že šlo o velmi přátelské setkání, svědčí i fakt, že se pan prezident s Tonym Blairem nerozloučil dle původního plánu ve Sloupové síni lánského zámku, ale až pod schody u východu,“ dodal tiskový mluvčí prezidenta pro server ParlamentníListy.cz k sobotnímu setkání v Lánech, o jehož uskutečnění jako první informovaly právě ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…