Máme se bát terorismu? U Jílkové pohovoří profesor Fiala, známý generál a několik expertů na islám

26.11.2015 18:28

Máme se bát teroristických útoků? Je Česká republika v nebezpečí? Tradiční čtvrteční Máte slovo bude tentokrát na bezpečnostní téma. Moderátorka Michaela Jílková si pozve dva vysoce postavené politiky, bezpečnostního analytika i experta na islám, který podle mnohých dnes představuje největší nebezpečí.

Máme se bát terorismu? U Jílkové pohovoří profesor Fiala, známý generál a několik expertů na islám
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Pořad Máte slovo s moderátorkou Michaelou Jílkovou

Předseda opoziční ODS Petr Fiala již dříve v pořadu Máte slovo upozorňoval na nebezpečí vyplývající z nekontrolované migrace. Podobně již mnohokrát v minulosti varoval bezpečnostní expert Andor Šándor, bývalý šéf vojenského zpravodajství v hodnosti generála. Trojici mediálně známých hostů doplní Daniel Herman, ministr kultury a někdejší katolický kněz.

Zatímco Herman je expertem na křesťanskou věrouku, muslimské náboženství bude divákům ČT objasňovat arabista a islamolog Bronislav Ostřanský, společně se sunnitským muslimem Hassanem Atalayem, žijícím již čtyřicet let v Praze.

O zkušenosti se soužitím s muslimy pohovoří atomový fyzik Břetislav Vonšovský, který s muslimy studoval. A rovněž Markéta Kutilová, humanitární pracovnice z Člověka v tísni. Debatu zpestří i dva studenti, medik Michal Bělanský, který má o naši bezpečnost obavy, a proti němu Václav Kříž, studující Evropská studia na Fakultě sociálních věd UK, který je zároveň předsedou spolku Mladí občané.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…