Máme u voleb mezinárodní pozorovatele. Fotografovali si voliče, mají zaznamenávat i sčítání hlasů

21.10.2017 11:42

Server iRozhlas.cz informuje o tom,že na Základní škole Vladislava Vančury na Zbraslavi asistovali policisté u incidentu, kdy dva neznámí muži začali ve volební místnosti fotografovat. Muži se později identifikovali jako mezinárodní pozorovatelé voleb.

Máme  u voleb mezinárodní pozorovatele. Fotografovali si voliče, mají zaznamenávat i sčítání hlasů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič ve volební místnosti

Policisté na místě zjistili, že nejde o cokoliv protiprávního, asistovali jím i kolegové z cizinecké policie. „Celou situaci vyřešil předseda tamní volební komise, který se spojil se svým nadřízeným orgánem, a zjistil, že oba muži jsou oficiální mezinárodní pozorovatelé voleb,“ potvrdil serveru iRozhlas.cz mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan..

Ze strany volební komise pak byl pozorovatelům vytyčen prostor pro jejich činnost. „Podle mých informací v Praze operuje skupina Evropská platforma pro demokratické volby. Sledují průběh letošních voleb v hlavním městě Praze. Od státní volební komise mají dokonce povolení natáčet sčítání hlasů,“ uvedl pro Radiožurnál mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

reklama

autor: dah

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…