Maminka k uprchlíkům: Mám strach o dítě, ale vláda si udělá, co chce

28.06.2015 9:28

Vy Vyšních Lhotách se možná zrodí nový uprchlický tábor v Česku. Původně tam sice měla stát nová věznice, ale ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) nabídl prostory ministru vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD) ke zřízení uprchlického tábora. Místním se to dvakrát nelíbí, mají strach. Současně ale dodávávají, že ministři si zřejmě stejně udělají, co chtějí. Zprávu přinesl Český rozhlas.

Maminka k uprchlíkům: Mám strach o dítě, ale vláda si udělá, co chce
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

„Nesouhlasím s tím, mám strach. Mám malé dítě a nevím, jak budou na něj i celkově tady ti lidé působit. Tady, zrovna tady,“ říká maminka Dana.  A paní Zita vyjádřila obavy, že si na ministerstvu stejně udělají co chtějí, bez ohledu na své občany. „Co my jako jedinci? To je věc Ministerstva vnitra. Bohužel, oni si s tím dělají, co chtějí. I když budeme hodně proti tomu, stejně nic nezmůžeme,“ dodává paní Zita. 

Ne všichni se ale uprchlíků bojí, paní Alexandra, která se ve Vyšných Lhotách narodila, věří, že si zaslouží šanci na nový život. Místní starostka Dana Nováková vyjadřuje pro obavy obyvatel pochopení. Zůstává v pravidelném kontaktu s ministerstvem, takže ví, že by konečné slovo o táboře mohlo padnout už příští týden.

Možná jde o přípravu na dobrovolné přijímání uprchlíků, k němuž premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) svolil, když se mu podařilo prosadit smetení povinných kvót pro uprchlíky ze stolu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…