Manévr se zdravotním posudkem neuspěl, soudce Havlín půjde před soud

17.06.2014 21:16

Trestní stíhání se soudcem Ondřejem Havlínem a dalšími podezřelými v kauze korupce na Obvodním soudu pro Prahu 2 bude zahájeno v nejbližší době. Oznámila to Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Zelenou k němu dal soudní znalec, který označil Havlínův zdravotní stav za uspokojivý.

Manévr se zdravotním posudkem neuspěl, soudce Havlín půjde před soud
Foto: Hans Štembera
Popisek: Městský soud rozhodl o vině Romana Janouška. Má si odsedět tři roky a na pět let má zákaz řízení. Verdikt není pravomocný, vyslechnout si ho v soudní síni Janoušek nebyl

V korupční kauze kolem Obvodního soudu pro Prahu 2 je namočeno šest lidí. Kromě Havlína byli obviněni také státní zástupce František Fiala, advokát Karel Matějka, koncipient Boris Štefl a další dvě osoby mimo justiční kruhy. Všichni se měli více či méně podílet na zahlazování trestných činů v dopravě. Havlík navíc čelí obvinění z ovlivňování šetření nehody způsobené pod vlivem alkoholu a rovněž z nedovoleného ozbrojování.  

Obžaloba měla být původně podána už loni na podzim, zdržela ji však stížnost stíhaného Borise Štefla. Tu nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman zamítl loni koncem listopadu. Další obstrukci pak způsobil zdravotní posudek soudce Havlíka, na kterém pověřený soudní znalec pracoval od letošního ledna.

Soudcovo podlomené zdraví přitom mohlo celou kauzu poslat k ledu. Soudní znalec ale po prostudování Havlínovy zdravotní dokumentace dospěl k závěru, že dotyčný je zdravotně v pořádku a může být souzen. Zahájení trestního stíhání potvrdil i Havlínův advokát Michal Hráský, který se zároveň odmítl k závěrům soudního znalce vyjádřit. „Výsledek zdravotního posudku si klient nepřeje sdělovat,“ sdělil deníku Insider.    

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…