Manžela ústavní soudkyně chytili za volantem opilého, už podruhé

06.10.2012 7:38

Aleš Terš, učitel hudby na Základní škole v Domažlicích, není zrovna vzornou vizitkou své ženě, ústavní soudkyni Vlastě Formánkové. Policie jej přistihla již podruhé za volantem opilého. Poprvé ho strážci zákona chytili loni v listopadu, když řídil pod vlivem alkoholu služební auto své manželky.

Manžela ústavní soudkyně chytili za volantem opilého, už podruhé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté při silniční kontrole

"Ve středu kolem jedenácté hodiny dopoledne stavěla hlídka 58letého řidiče v obci Brůdek. Muž za volantem Toyoty Yaris na sebe upoutal pozornost tím, že při vyjíždění z vedlejší silnice nedal přednost jinému vozidlu. Kromě toho neměl ani rozsvícená světla," uvedla pro deník Právo Dagmar Brožová z domažlického policejního ředitelství.

"Dali mu dýchnout dvakrát, poprvé přístroj ukázal hodnotu 1,48 promile a při opakovaném měření pak 1,63 promile," dodala Brožová.

Už druhý prohřešek

Za opakovaný prohřešek vůči zákonu teď Teršovi hrozí přísnější trest. Tentokrát může kromě tučné pokuty dostat i podmíněný trest vězení a za volant si nesedne minimálně rok.

Terš s Formánkovou mají v Brůdku chalupu, podle místních na ni jezdí často. U lidí je Terš oblíbený hlavně proto, že v místním kostelíku organizuje koncerty, zjistilo Právo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…