Manželka Andreje Babiše promluvila

23.10.2013 7:58

Monika Babišová, manželka lídra hnutí ANO a majitele zemědělsko-potravinářského koncernu Agrofert Andreje Babiše, dosud zůstávala mimo pozornost médií. Nyní se ale rozhodla poskytnout rozhovoru deníku Blesk. Rozčílila ji totiž slova o tom, že je typickou paničkou, pro kterou je účet zajímavý od milionu výše.

Manželka Andreje Babiše promluvila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Monika Babišová v rozhovoru pro bulvární deník Blesk mluvila o životě s druhým nejbohatším Čechem, o společném účtu i o tom, jak se seznámili. Podle redaktorky působí Babišová dojmem, že ji ale peníze jejího manžela až tak moc nezajímají.

Spousta lidí má ale i tak Moniku za zlatokopku, ta je na to ostatně už zvyklá. "On je starší, takže je to asi první věc, která lidi napadne, když nás spolu vidí," připouští Babišová. S manželem se přitom seznámila, už když jí bylo dvacet let, jemu čtyřicet a hned napoprvé prý přeskočila pověstná jiskra.

Andrej svou ženu okouzlil šarmem, chytrostí, smyslem pro humor, byl prý úplně jiný než ostatní, které do té doby Monika potkala, jak sama říká. Mají sice každý svůj účet, chod domácností nebo dražší věci se platí z účtu Babiše. "Spíš je to o tom, že když si chci koupit něco dražšího, jako třeba nějakou značkovou kabelku, tak se ho na to vždycky zeptám," říká Babišová.

Je blázen, že jde do politiky

Když se Andrej Babiš rozhodl založit politické hnutí, pomyslela si prý jeho manželka, že je blázen. Rozhodně s tím nesouhlasila a měla, jak říká, několik důvodů. "Nejenom to, že neuvidí svoje děti a že se budeme vídat podstatně méně než doposud. Bylo mi jasné, že už neochráním naše soukromí, na které jsem si doposud dávala velký pozor. Nijak zvlášť netoužím po popularitě," vysvětluje Babišová.

Nicméně pokud by se z Moniky stala paní ministrová nebo dokonce premiérová, na jednu věc by si zvykat nemusela - na ochranku. Vlastní bodyguardy má už od doby, kdy ji u supermarketu přepadl lupič a ukradl jí auto. Ačkoli jí kvůli ztrátě soukromí trvalo dlouho, aby se s ochrankou sžila, nemůže si na ni stěžovat.

Babišová připustila, že kampaň hnutí svého muže sleduje a politika ji dokonce začala i bavit. A svému manželovi věří na sto procent. "Jak ho znám, tak se bude snažit splnit to, co slíbil. Ale samozřejmě bude nakonec záležet i na podmínkách, které dostane," uzavírá Monika Babišová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…