Manželka a dvě děti na něho čekají v Iráku. A tuto hrůzu zatím třicetiletý žadatel o azyl spáchal v Evropě

15.06.2017 16:00

Před soudem v Hamburku v pondělí stanul irácký migrant, který čelí obvinění ze znásilnění třináctileté dívky. Obžalovaný se těsně před začátkem soudního líčení ke svému činu doznal. Hájil se tím, že o nízkém věku dívky nevěděl.

Manželka a dvě děti na něho čekají v Iráku. A tuto hrůzu zatím třicetiletý žadatel o azyl spáchal v Evropě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

Incident se odehrál šestého listopadu loňského roku, kdy se třicetiletý irácký migrant Ali D. potkal na Rathausmarkt se třemi muži, které znal z uprchlického centra. Společně s nimi také bylo přítomno několik dívek. Samotný Ali dle své výpovědi vypil celou láhev vodky a k tomu navíc energetické drinky. V průběhu divoké pijatiky se dal do řeči se svojí pozdější obětí, teprve třináctiletou Madison A. Protože byla zima, nabídl dívce svoji bundu.

Později dívku následoval k zastávce Jungfernstieg. Začal ji obtěžovat, a i když neměla zájem o jakékoli sblížení, stále na ni naléhal. Poté ji natlačil do prázdného prostoru u zastávky, zakryl jí ústa a hrubě znásilnil. „Nevěděl jsem, že je jí jen třináct. Myslel jsem si, že je rozhodně o několik let starší. Ke znásilnění se přiznávám. Nechápu, jak jsem to mohl udělat. Omlouvám se,“ uvedl irácký násilník, který je ženatý a má dvě děti ve věku dva a osm let.

Rodina třicetiletého Iráčana stále žije doma v Iráku. On sám pobývá v Německu již dva roky a má zde požádáno o azyl. Kladné vyřízení této žádosti však patrně očekávat nemůže. Ke spáchání trestného činu se sice přiznal, ale bezprostředně po trestném činu Ali D. utekl z Německa do Maďarska. Krátce na to na něj byl vydán mezinárodní zatykač a v březnu byl vrácen zpátky do Hamburku. Útěk před spravedlností bude z pohledu imigračních úřadů považován za přitěžující okolnost.

Další otázky byly násilníkovi z Iráku pokládány písemně a ten na ně odpovídal po konzultaci se svým právním zástupcem. Některé odpovědi se pravděpodobně nezakládaly na pravdě. Ali D. například uvedl, že nepije alkohol pravidelně. Nicméně jeho spolubydlící prozradili, že byl znám pod přezdívkou „opilec Ali“. Oběť znásilnění se před soudem v pondělí neobjevila. Jak uvedl její právní zástupce, nechtěla se setkat se svým trýznitelem tváří tvář.

Dívka se s největší pravděpodobností před soudem neobjeví ani jako svědek. Nicméně soud zhlédl den před tím za uzavřenými dveřmi její výpověď, která byla zaznamenána policejními vyšetřovateli. Přiznání se nakonec obžalovanému přece jenom vyplatilo. Soudce uvedl, že vzhledem k přiznání se bude rozsudek pohybovat mezi třemi a půl až čtyřmi lety. Finální rozsudek bude vynesen nejspíš 26. června.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…