Manželství homosexuálů? A co svazek se psem? Primátor Hřib narazil

02.03.2019 9:18

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) jednoznačně podpořil uzákonění práva uzavřít manželství i pro homosexuální páry. Registrované partnerství prý nestačí. A toto následovalo...

Manželství homosexuálů? A co svazek se psem? Primátor Hřib narazil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr České pirátské strany a nový primátor Prahy Zdeněk Hřib

Sněmovna před pár dny debatovala o tom, zda by měli mít i homosexuálové právo uzavírat manželství, Zatímco část Babišova hnutí ANO byla jednoznačně pro, lidovci hlasitě protestovali. Manželství je podle nich pouze svazkem mezi mužem a ženou. Homosexuálové mohou žít v registrovaném partnerství.

Pirátský primátor Prahy Zdeněk Hřib však na sociální síti twitter napsal, že registrované partnerství rozhodně nemá stejnou hodnotu jako manželství. Jednoznačně proto podpořil možnost uzavírat manželství i mezi homosexuály.

„Registrované partnerství není právním ekvivalentem manželství! Jsem rád, že jsem se mohl jako první primátor v ČR symbolicky připojit svým podpisem k výzvě @JsmeFer. Manželství má být dostupné bez rozdílů pro všechny páry, které si chtějí vyjádřit vzájemnou úctu, lásku a podporu,“ napsal primátor hlavního města na sociální síti twitter.

A v diskusi pod příspěvkem si z něj lidé začali tropit žerty. Když už by mělo být možné uzavírat manželství mezi dvěma muži či dvěma ženami, proč by nemohlo existovat mezi mužem a fenkou, nebo mezi třemi muži, ptali se primátora lidé. Zazněl také návrh, že by možná nebylo od věci zrušit manželství úplně, i mezi mužem a ženou, alespoň by ubylo rozvodů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…