Manželství pro homosexuály? Poslanci to znovu proberou

26.03.2019 6:00

Poslanci by se dnes měli vrátit k debatě o možném uzákonění manželství i pro stejnopohlavní páry. Zároveň projednávají také novelu, která by naopak ústavně zakotvila manželství výhradně jako svazek muže a ženy.

Manželství pro homosexuály? Poslanci to znovu proberou
Foto: wikipedia
Popisek: Novomanželé.

Březnová schůze Sněmovny pokračuje od odpoledne.

Úvodní diskusi o obou poslaneckých předlohách dolní komora nedokončila v polovině listopadu. Od té doby se k nim navzdory snahám části poslanců nedostala.

Novela občanského zákoníku předpokládá, že homosexuálové by měli v manželství stejná práva a povinnosti, jako mají v manželství žena a muž. Nynější registrované partnerství by jako institut zaniklo. Cílem návrhu v podstatě konkurenčního ústavního zákona je podle předkladatelů doplnit ochranu rodiny o ochranu jednoho ze základních stavebních prvků úplné rodiny, za který pokládají manželství muže a ženy. Obě předlohy budou čelit snahám o zamítnutí už v prvním čtení.

Na dnešním programu, který se ale ještě může měnit, je také poslanecká novela o zemědělství. Předpokládá, že agenda spojená s vyřizováním národních dotací tuzemským zemědělcům přejde od příštího roku z ministerstva zemědělství plně na Státní zemědělský intervenční fond.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …