Marek Černoch po britském Ne Bruselu: Zasloužená facka. Teď potřebujeme akceschopnou vládu

24.06.2016 16:31

Podle poslance Marka Černocha (Úsvit) musí na výsledky britského referenda zareagovat i Česká republika.

Marek Černoch po britském Ne Bruselu: Zasloužená facka. Teď potřebujeme akceschopnou vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Černoch

Dnešní den se podle něj musí stát impulzem k tomu, abychom i my podstatně změnili naši roli v Evropské unii a po vzoru Britů rozebrali všechny klady a zápory.

„Referendum jako prvek přímé demokracie ukázalo svou funkčnost, a díky němu tak Britové udělali zásadní rozhodnutí o své budoucnosti. Bruselští eurolídři zaslouženě dostali ‚facku‘ za svou nadřazenost a jednání formou diktátu často ignorujícího názory členských zemí. Ať šlo o kvóty, omezování držení zbraní nebo o regulace téměř všeho!“ poznamenal Černoch. Podle něj je nyní čas na to, aby byli občané dotázáni, zda v Evropě vedené současnými úředníky chtějí setrvat, nebo odejít. 

„ČR potřebuje vládu, která bude razantně a akceschopně reagovat na takovouto výzvu!“ řekl Černoch.

Celé vyjádření poslance Černocha:

Referendum jako prvek přímé demokracie ukázalo svou funkčnost a díky němu tak Britové udělali zásadní rozhodnutí o své budoucnosti. Bruselští eurolídři zaslouženě dostali "facku" za svou nadřazenost a jednání formou diktátu, často ignorující názory členských zemí. Ať šlo o kvóty, omezování držení zbraní nebo o regulace téměř všeho!
 
Na výsledky referenda musí reagovat i Česká republika. Dnešní den se musí stát impulzem k tomu, abychom i my podstatně změnili naší roli v EU a po vzoru Britů rozebrali všechny klady a zápory. Abychom se zeptali našich občanů, zda v  Evropě vedené současnými úředníky, kteří dostali EU do krize, setrvat nebo odejít!
 
ČR potřebuje vládu, která bude razantně a akceschopně reagovat na takovouto výzvu!

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…