Marek Wollner odmítá: S reportáží o Kavanovi jsem neměl co do činění

30.04.2016 15:26

Šéfredaktor reportážní publicistiky České televize Marek Wollner se prostřednictvím serveru SvobodnéFórum.cz ohradil proti textu o jeho pořadu Reportéři ČT, který vyšel v pátek na serveru ParlamentníListy.cz.

Marek Wollner odmítá: S reportáží o Kavanovi jsem neměl co do činění
Foto: archiv ČT
Popisek: Novinář a spisovatel Marek Wollner

ParlamentníListy.cz zveřejnily totiž rozhovor s mediálním analytikem a bývalým ředitelem Slovenské televize Radimem Hrehou. Ten se mimo jiné věnoval statusu Marka Wollnera, jenž si na Facebooku stěžoval na exministra zahraničí Jana Kavana. Nelíbilo se mu totiž, že se Kavan ohradil na přerušování moderátorkou v pořadu ČRo Plus Pro a proti, a zároveň se mu také nelíbilo, že o všem informovaly právě ParlamentníListy.cz. Hreha mimo jiné připomněl, že Wollnerova „parta“ se před 15 lety snažila divákům lživě namluvit, že Kavan v rámci dovozu automobilu ze zahraničí obešel zákony. 

„Mediální analytik (respektive Parlamentní listy) by si možná mohl zjistit, že v roce 2002 jsem pracoval v České televizi na pozici redaktora zpravodajství a se zmiňovanou reportáží o Janu Kavanovi jsem neměl co do činění,“ hájí se Wollner ve své reakci. Následně popírá, že by se reportáž o Janu Kavanovi kdy objevila v jeho pořadu. „Pořad Reportéři ČT vznikl v roce 2004, já jsem do něj přešel ze zpravodajství o půl roku později, jeho šéfem jsem se stal rok nato. Tedy v roce 2005. Reportáž, za kterou bychom se museli omlouvat a platit Janu Kavanovi, jsme v pořadu Reportéři ČT nikdy nevysílali,“ tvrdí.

Původní text ZDE.

Dále se Wollner ohradil také proti Hrehovým slovům ohledně absence profesionality. Tu má podle Hrehy potvrzenou justicí už od roku 2002. „A shodou okolností v důsledku žaloby Jana Kavana, jenž u soudu prokázal neschopnost Wollnerovy investigativní party,“ podotkl ke Kavanově kauze Hreha. 

„Soud nepotvrdil neschopnost ani moji, natož mojí ‚party‘. Jak je snad zřejmé, žádnou ‚investigativní partu‘ jsem coby řadový redaktor Událostí neměl. Pořad Reportéři ČT vznikl v roce 2004, já jsem do něj přešel ze zpravodajství o půl roku později, jeho šéfem jsem se stal rok nato. Tedy v roce 2005. Reportáž, za kterou bychom se museli omlouvat a platit Janu Kavanovi, jsme v pořadu Reportéři ČT nikdy nevysílali. Tedy aby to bylo jasné, v pořadu Reportéři ČT jsme údajně nepravdivou reportáž nevysílali ani před svým vznikem (to by sice ani nebylo možné, ale je třeba to uvést speciálně pro Parlamentní listy a jejich odborníky.) A nevysílali jsme ji ani později, po jeho vzniku,“ uvedl Wollner na vysvětlenou. Zároveň také dodal, že ParlamentníListy.cz vyzval k uveřejnění opravy a dostal nabídkou prostor k reakci. 

„To ovšem považuji za nedostatečné, protože jejich lživý článek z éteru nezmizí a bude žít vlastním životem jako v mnoha předešlých a zjevně i budoucích případech. Lež je lež a nikoli jen nějaká ‚alternativní‘ verze pravdy. Nezbývá mi, než v rámci soudní satisfakce požadovat omluvu a odškodnění – aby to bylo stylové, ve stejné výši, o které hovoří článek,“ píše Wollner na SvobodnémFóru.cz.

ParlamentníListy.cz nabídly Marku Wollnerovi neomezený prostor k reakci na slova Radima Hrehy. Ačkoliv ji doposud nevyužil, nabídka stále trvá.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…