Mariánské Lázně budou mít pravděpodobně po dnešku v čele starostu Piráta

12.11.2014 8:10

Mariánské Lázně na Chebsku by po dnešním ustavujícím zasedání měly mít nové vedení, starostou se nejspíš stane devětadvacetiletý Vojtěch Franta z kandidátky Pirátů. Volby v patnáctitisícovém městě Česká pirátská strana vyhrála a získala pět z 21 zastupitelských míst. Mariánské Lázně se tak stanou prvním městem v zemi, kde budou mít Piráti starostu. Několik zastupitelů má strana i v Praze.

Mariánské Lázně budou mít pravděpodobně po dnešku v čele starostu Piráta
Foto: Archiv
Popisek: Mariánské Lázně na mapě ČR

Franta působí jako šéf občanského sdružení Švihák, které se snaží kulturními a dalšími akcemi oživit lázeňské město a udělat ho zajímavé nejen pro hosty, ale i pro místní mladé lidi. Piráti by také ve vedení města měli mít uvolněného místostarostu a jednoho řadového radního, dalším uvolněným místostarostou by měl být zástupce ANO. V radě bude ještě další zástupce ANO, ČSSD a sdružení Volby 94 - 2014.

Do zastupitelstva se dostalo deset z 13 kandidujících stran. Na spolupráci, která zajistí většinu 12 hlasů v zastupitelstvu, se dohodli Piráti, ANO, ČSSD, Volby 94 - 2014 a ODS. V minulém období stála v čele radnice ODS s ČSSD, v koalici bylo i Sdružení Suverenita a nezávislí kandidáti. Nyní se současný starosta Zdeněk Král z ODS nedostal do zastupitelstva. Bývalý místostarosta Pavel Horký z ČSSD, jehož policie v září a v říjnu obvinila z korupce, před volbami odstoupil z kandidátky a vzdal se funkce místostarosty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…