Marine Le Penová opět přišla o poslaneckou imunitu. Prý zveřejnila, co neměla

08.11.2017 19:45

Francouzské Národní shromáždění dnes zrušilo poslaneckou imunitu předsedkyni nacionalistické Národní Fronty Marine Le Penové. Politička tak může být stíhána kvůli šíření fotografií zachycujících zvěrstva páchaná takzvaným Islámským státem na Twitteru.

Marine Le Penová opět přišla o poslaneckou imunitu. Prý zveřejnila, co neměla
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Francie, o to tu jde

Le Penová na konci roku 2015 umístila na Twitter tři fotografie zachycující zavraždění rukojmích Islámského státu. Jeden ze snímků ukazoval tělo amerického novináře Jamese Foleyho, jemuž islamisté uřízli hlavu. Le Penová tvrdí, že kroky směřující k jejímu vyšetřování jsou politicky motivované. Informoval o tom server Českénoviny.cz.

Za zveřejnění fotografií znázorňujících násilí hrozí ve Francii podle agentury AP až tři roky vězení a pokuta necelé dva miliony korun.

Už v březnu zrušil imunitu Le Penové Evropský parlament. Politička ale byla mezitím zvolena do Národního shromáždění a Evropský parlament opustila. Podle ní jsou kroky směřující k jejímu trestnímu stíhání politicky motivované. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dah

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…