Marine Le Penová šla v Praze s Klausem na pivo. Našli jsme o tom mnoho humorného

06.05.2015 9:17

Šéfka francouzské nacionalistické strany Front National Marine Le Penová zavítala do Prahy. Po včerejším spíše neformálním programu, v rámci něhož obdivovala české památky a zašla na pivo s exprezidentem Václavem Klausem, ji dnes čeká vystoupení na půdě Poslanecké sněmovny.

Marine Le Penová šla v Praze s Klausem na pivo. Našli jsme o tom mnoho humorného
Foto: Claude Truong-Ngoc / Wikimedia Commons
Popisek: Marine Le Pen v Evropském parlamentu (2014)

Francouzská politička dorazila do Prahy v úterý odpoledne. Podle fotek, které zveřejnila na svých účtech na sociálních sítích Facebook a Twitter, se jí na letišti dostalo vřelého přijetí.  

O tři hodiny později se Le Penová přihlásila znovu, když své příznivce informovala o tom, že se prošla po historickém centru města. V rámci procházky po české metropoli zavítala i na Karlův most, kde si pro štěstí sáhla na reliéf svatého Jana Nepomuckého.

Úterní program zakončila francouzská politička posezením nad pivem s českým exprezidentem Václavem Klausem. Fotku sdílel na svých facebookových stránkách i Institut Václava Klause. "Moderní levicoví politici by si samozřejmě pořídili selfie. My s Marine Le Pen jsme si raději dali pivo," připsal k tomu administrátor stránky. 

Ve středu bude Le Penová řečníkem na konferenci Evropský mír a prosperita po Evropské unii, která proběhne na půdě Poslanecké sněmovny. Konferenci pořádá Občanská konzervativní strana, kterou založil bývalý člen ODS Jiří Janeček. Na organizaci se podílí i Radim Fiala, rovněž bývalý člen ODS a Úsvitu přímé demokracie, který s exšéfem Úsvitu Tomiem Okamurou zakládá nové hnutí Svoboda a přímá demokracie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…