Marksová je vykolejená z kauzy burkiny v českém akvaparku: Trochu je pro mě problém, když těch žen bude víc...

10.07.2017 20:21

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) a ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) se na tom, zda mají ženy mít právo chodit do akvaparku v burkinách, plavkách zahalujících celé tělo, neshodnou. Informoval o tom web iDNES.cz.

Marksová je vykolejená z kauzy burkiny v českém akvaparku: Trochu je pro mě problém, když těch žen bude víc...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

Česko žije začátkem pracovního týdne burkinami. Kauzu ženy koupající se v burkinách v akvaparku v Čestlicích u Prahy na Facebooku rozvířil uživatel s přezdívkou Izzy Cloud. Podle něj je totiž koupání v burkinách v akvaparku nevhodné a podle jeho mínění svědčí o „nechutné muslimské invazi“. Akvapark kvůli zveřejnění fotografie ženy koupající se v burkinách čelí podle informací z médií stovkám nenávistných komentářů. Návštěvníci mu prý hrozí bojkotem.  

Server iDNES.cz nyní přišel se šokujícím odhalením. Dvojice českých ministryň Karla Šlechtová (ANO) a Michaela Marksová (ČSSD) se totiž na tom, zda mají ženy právo koupat se v akvaparku v burkinách, neshodnou. „Vzhledem k tomu, že neexistuje žádný zákon, který by to zakazoval, v podstatě tady musíme ctít svobodu podnikání,“ sdělila iDNES.cz ministryně pro místní rozvoj Šlechtová. „Samozřejmě nemáme nikoho diskriminovat, ať už z pohledu náboženského, sexuálních menšin a dalších věcí,“ uvedla. „V podstatě je to věc toho podnikatele, pokud samozřejmě mu to zákon nějakým způsobem nezakáže,“ sdělila webu iDNES.cz.

Ministryně pro sociální věci Michaela Marksová nicméně přišla s odlišným názorem. „U nás se dosud nic takového neřešilo. Já si jen vzpomínám na jeden jediný, a to problém hygienický, protože vždy byla u nás velmi přísná pravidla, a co já pamatuji, tak muži byli vyhazováni z bazénu, když měli příliš dlouhé plavkové kalhoty. Mě by asi zajímalo tohle hledisko,“ řekla ministryně iDNES.cz.

Na otázku, zda je správný liberální přístup akvaparku, odvětila: „Já opravdu nevím, já jsem z toho sama trošku na rozpacích a je to pro mě nová zkušenost. Trošku je pro mě problém, kdyby pak těch žen mělo být více, protože ono to pak v některých evropských zemích vytváří tlak na ty ženy, které mají normální plavky, které mají dvoudílné plavky. A tady bych se velmi bránila,“ uvedla Marksová.

Kauzu burkin v českém akvaparku Čestlice budou ParlamentníListy.cz dále sledovat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: maz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…