Marksová se v rádiu rozjela: Proboha, co kdo ještě chce!

18.07.2017 17:41

Moderátorka Karolína Koubová přivítala v úterních Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu ministryni práce a sociálních věci Michaelu Marksovou (ČSSD). Dáma na rozhlasových vlnách prozradila, že MPSV vydalo velké peníze na platy pracovníků v sociálních službách. „A mně přijde neuvěřitelné, aby nám za to kraje ještě nadávaly,“ rozčilovala se členka vlády.

Marksová se v rádiu rozjela: Proboha, co kdo ještě chce!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová

Působení ministryně práce sociálních věcí Michaely Marksové se po čtyřech letech vládnutí pomalu chýlí ke konci. Je spokojená s tím, co na MPSV prosadila? V něčem je a v něčem není. Spokojena je např. s tím, že se jí podařilo prosadit navýšení platů pracovníků v sociálních službách. Kraje však tvrdí, že na toto navýšení platů nemají dost peněz.

Marksová na rozhlasových vlnách prohlásila, že sociální služby mají vícezdrojové financování, a pokud kraje tvrdí, že ministerstvo Marksové vydalo málo peněz, podle dámy to není pravda. „My jsme i v loňském roce dali úplně všechno, co jsme měli,“ prozradila ministryně. Za poslední rok bylo takto z rezerv rozpuštěno 700 milionů korun. A pokud to krajům bylo stále málo, měly se obrátit na ministerstvo financí.

„Víte, já nevím, o čem se tady bavíme. Tahle vláda dala rekordní peníze do této oblasti... Takže proboha, co kdo ještě chce!“ MPSV prý pro kraje v této věci udělalo maximum, když pokaždé do sociálních služeb vydalo v posledních třech letech všechny rezervy. „A mně přijde neuvěřitelné, aby nám za to ještě nadávaly!“ rozčilovala se dáma.

Posluchačům prozradila, že se jí podařilo prosadit opatření o udržení 60 procent platu po tři měsíce v okamžiku, kdy se člověk rozhodne pečovat o osobu blízkou. Některé menší firmy sice tvrdí, že to může negativně ovlivnit fungování firem, ale Marksová zdůraznila, že tady nemyslela ani tak na firmy, jako spíše na rodiny, které pečují o dlouhodobě nemocné příbuzné a nechtějí je dávat do nějakého zařízení.

V závěru pořadu rýpala do poslanců a senátorů. Některé zákony, např. zákon o sociálním bydlení, se dlouho nedařilo projednat a Marksová to klade za vinu právě poslancům. Když se sněmovně přinese zákon na začátku funkčního období, říkají prý poslanci, že je málo prodiskutovaný. A když se přinese v závěru funkčního období, poslanci vám podle Marksové řeknou, že už je na jeho projednání pozdě. Tak si vyberte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…