Marksová v rádiu ocenila svého předchůdce Drábka, ale jen za jednu věc. Podívejte se, o co šlo

15.01.2015 19:04

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) se ve čtvrteční Kauze dne Rádia Impuls pochválila. Své roční působení ve funkci vnímá jako úspěšné. Proč? Podařilo se jí zvýšit minimální mzdu, zavést porodné na druhé dítě a zjednodušit život handicapovaným spoluobčanům. I tak ale ještě zůstává dost problémů po jejím předchůdci Jaromíru Drábkovi (TOP 09).

Marksová v rádiu ocenila svého předchůdce Drábka, ale jen za jednu věc. Podívejte se, o co šlo
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Šéfka rezortu tvrdí, že se jí leccos podařilo, ale celková náprava potrvá léta, a to především v soustavě úřadů práce. "Úřady práce byly dva roky po sobě ponechány s papírem a tužkou," připomněla. Zjistila však i něco pozitivního. "Já jsem se setkala s celou řadou spolupracovníků z minulosti, protože já jsem na ministerstvu asi před deseti lety pracovala a pan exministr Drábek si netroufl je vyhodit, takže já jsem vlastně navázala tam, kde jsem kdysi skončila," pochvalovala si ministryně.

Ve druhé polovině pořadu si posteskla nad tím, že se Česko staví proti zavedení kvót v dozorčích radách společností zavedených na burze. Vyjádřila však i přání, že případný český odpor bude dříve či později  v rámci EU přehlasován. "Je to tak, že když máte uchazeče s rovnocennou kvalifikací a vzděláním, tak pak bude možné dát přednost pohlaví, které je dosud slaběji zastoupeno," přibližuje situaci Marksová.

Sama s očekáváním hledí na nadcházející jarní sjezd ČSSD, kde by sama ráda kandidovala na místopředsedkyni strany. Ale předsedkyní by prý rozhodně být nechtěla, neboť vidí, jaké břímě leží na bedrech předsedy. Má prý opravdu velmi mnoho povinností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…