Marku Černochovi někdo doručil dopis s neznámým práškem. Posypala se jím jeho manželka

17.05.2016 22:33

VÍME PRVNÍ Manželka poslance Marka Černocha, šéfa poslanců hnutí Úsvit, v úterý večer měla obdržet obálku s neznámým práškem. Obálku následně měla roztrhnout a práškem si kontaminovat ruce. Situace je závažná, u poslance doma zasahují policie i zdravotníci.

Marku Černochovi někdo doručil dopis s neznámým práškem. Posypala se jím jeho manželka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci Marek Černoch a Martin Lank

V úterý ve večerních hodinách objevila manželka poslance Marka Černocha ve schránce u jejich domu ve středočeské Hostivici obálku. Ta byla naplněna podezřelým práškem. Podle informací, které ParlamentníListy.cz zjistily, po příchodu do domu manželka obálku roztrhla a prášek se jí rozsypal na ruce.

Marek Černoch, místopředseda hnutí Úsvit a předseda jeho poslanecké frakce, je známý především svým bojem proti imigrační vlně. Vystupoval na řadě akcí a demonstrací, spolupracoval i s Blokem proti islámu Martina Konvičky. Vystupoval i na akcích hnutí Pegida v Drážďanech, kde mu levicoví aktivisté nastříkali do očí slzný sprej a trefili jej kamenem. „V té chvíli jsem nic neviděl a sehnul jsem se. Naštěstí, protože jsem dostal dlažební kostkou do zad. Kdybych se neohnul, tak mě trefila do hlavy, což by dopadlo daleko hůř,“ řekl k tomu později.

VÍCE O NAPADENÍ ČESKÉHO POSLANCE V DRÁŽĎANECH ZDE.

Doma u poslance ještě během večera zasahovali policie, zdravotníci, hasiči a rovněž byla v domě nainstalována dekontaminační komora.

„Přišla obálka s nějakým bílým práškem a dostalo se to manželce na ruku,“ sdělil ParlamentnímListům.cz zjevně rozrušený Marek Černoch. Nikdo samozřejmě nevěděl, o jakou látku jde, proto se o věc začali zajímat kromě lékařů i policejní vyšetřovatelé.

„Je tu policie, jsou tu záchranáři, hasiči. Teď se ta látka posílá na rozbor. Uvidíme zítra, zatím se podle záchranářů nezdá, že by šlo o něco vážného," dodal optimističtěji.

Poslanec se prý zamýšlí nad tím, kdo by mohl mít zájem jeho rodinu takovýmto způsobem napadnout. „Jediné, co mě napadá, je moje aktivita v politice proti migraci,“ vysvětlil jediné důvody, které jej napadají.

Navzdory závažnosti tohoto činu ale nehodlá ze svého boje ustupovat. „Vysílám zprávu, že se nenechám zastrašit nikým a budu bojovat dál. Tohle ne, tímhle způsobem nemůžeme fungovat,“ uzavřel místopředseda Úsvitu.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…