Marku Černochovi někdo doručil dopis s neznámým práškem. Posypala se jím jeho manželka

17.05.2016 22:33

VÍME PRVNÍ Manželka poslance Marka Černocha, šéfa poslanců hnutí Úsvit, v úterý večer měla obdržet obálku s neznámým práškem. Obálku následně měla roztrhnout a práškem si kontaminovat ruce. Situace je závažná, u poslance doma zasahují policie i zdravotníci.

Marku Černochovi někdo doručil dopis s neznámým práškem. Posypala se jím jeho manželka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci Marek Černoch a Martin Lank

V úterý ve večerních hodinách objevila manželka poslance Marka Černocha ve schránce u jejich domu ve středočeské Hostivici obálku. Ta byla naplněna podezřelým práškem. Podle informací, které ParlamentníListy.cz zjistily, po příchodu do domu manželka obálku roztrhla a prášek se jí rozsypal na ruce.

Marek Černoch, místopředseda hnutí Úsvit a předseda jeho poslanecké frakce, je známý především svým bojem proti imigrační vlně. Vystupoval na řadě akcí a demonstrací, spolupracoval i s Blokem proti islámu Martina Konvičky. Vystupoval i na akcích hnutí Pegida v Drážďanech, kde mu levicoví aktivisté nastříkali do očí slzný sprej a trefili jej kamenem. „V té chvíli jsem nic neviděl a sehnul jsem se. Naštěstí, protože jsem dostal dlažební kostkou do zad. Kdybych se neohnul, tak mě trefila do hlavy, což by dopadlo daleko hůř,“ řekl k tomu později.

VÍCE O NAPADENÍ ČESKÉHO POSLANCE V DRÁŽĎANECH ZDE.

Doma u poslance ještě během večera zasahovali policie, zdravotníci, hasiči a rovněž byla v domě nainstalována dekontaminační komora.

„Přišla obálka s nějakým bílým práškem a dostalo se to manželce na ruku,“ sdělil ParlamentnímListům.cz zjevně rozrušený Marek Černoch. Nikdo samozřejmě nevěděl, o jakou látku jde, proto se o věc začali zajímat kromě lékařů i policejní vyšetřovatelé.

„Je tu policie, jsou tu záchranáři, hasiči. Teď se ta látka posílá na rozbor. Uvidíme zítra, zatím se podle záchranářů nezdá, že by šlo o něco vážného," dodal optimističtěji.

Poslanec se prý zamýšlí nad tím, kdo by mohl mít zájem jeho rodinu takovýmto způsobem napadnout. „Jediné, co mě napadá, je moje aktivita v politice proti migraci,“ vysvětlil jediné důvody, které jej napadají.

Navzdory závažnosti tohoto činu ale nehodlá ze svého boje ustupovat. „Vysílám zprávu, že se nenechám zastrašit nikým a budu bojovat dál. Tohle ne, tímhle způsobem nemůžeme fungovat,“ uzavřel místopředseda Úsvitu.

 


 

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…