Marodil mu otec a bráška se ztratil. Tak se frustrovaný syrský migrant napil a... udělal něco moc ošklivého

20.02.2017 11:37

Další z „ojedinělých“ pokusů o znásilnění, která padají na vrub migrantů, řešil soud v Böblingenu. Syrský uprchlík byl nakonec uznán vinným z pokusu o znásilnění a stráví téměř tři roky ve vězení.

Marodil mu otec a bráška se ztratil. Tak se frustrovaný syrský migrant napil a... udělal něco moc ošklivého
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ilegální tábor zvaný "džungle" opouštějí jeho obyvatelé

Pokus o znásilnění se odehrál již loni na začátku října v městském parku padesátitisícového Böblingenu, který leží přibližně deset kilometrů od Stuttgartu. Šestatřicetiletá žena si šla do parku uprostřed noci pročistit hlavu po hádce s manželem. Tam narazila na o deset let mladšího syrského migranta. Přesněji řečeno, migrant narazil do ní a ještě zezadu. Podle deníku Stuttgarte Zeitung ji zezadu strhl k zemi a odtáhl do křoví.

Tam si dle pozdější výpovědi ženy na policii pokusil svléci kalhoty a znásilnit ji. Žena se však bránili seč jí síly stačily a její křik uslyšel jeden ze zdejších obyvatel, který okamžitě zavolal na policii. Syrský násilník svého počínání na okamžik zanechal, ale poté se na svoji oběť vrhl ještě s větší silou. Snažil se ženě zakrýt ústa rukou a ta chvílemi nemohla dýchat. „Myslela jsem si, že umřu. Ale bojovala jsem až do posledního dechu.“

Celý text v němčině najdete ZDE.

Migrant se nakonec dal na útěk, ale na místo právě dorazila policejní hlídka. Násilníkovi se daleko utéci nepodařilo a strážci zákona jej našli krčícího se za blízkým živým plotem. Při výslechu Syřan uvedl, že krátce před tím vypil v místním baru spoustu piv. Alkohol očividně příliš dobře nezvládal, protože o šest dní dříve se po další pijatyce jal osahávat na toaletě v restauraci devatenáctiletou dívku, které naštěstí přiběhl na pomoc její přítel.

Anketa

Je správné, když jde někdo za mříže kvůli pomočení a spálení Koránu?

3%
97%
hlasovalo: 15625 lidí

Syřanův právník se snažil u soudu zahrát na city a líčil se slzou v oku migrantův pohnutý osud, kterým ospravedlňoval jeho nepřístojné chování. Společně se svojí rodinou přišel šestadvacetiletý muž do Německa balkánskou trasou v listopadu 2015. O tři týdny dříve jeho manželka potratila v sedmém měsíci těhotenství. V Aleppu muž vedle toho zanechal svého vážně nemocného otce a dozvěděl se, že jeho bratr beze stopy zmizel.

Právní zástupce obviněného navíc argumentoval tím, že v obou případech měl jeho mandant v krvi více než dvě promile alkoholu, a požadoval pro něj podmíněný trest. Množství vypitého alkoholu mělo z pohledu násilníkova právníka překvalifikovat trestný čin pokusu o znásilnění na sexuální napadení. Soudce se však nenechal obměkčit a konstatoval, že u pokusu zůstalo jen proto, že se oběť vehementně bránila. „Jeho životní situace sice nebyla jednoduchá, ale ty dvě ženy přece nemohou za válku v Aleppu,“ odmítl soudce argumenty obhajoby a udělil Syřanovi trest ve výši dvou let a devíti měsíců.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…