Marta Kubišová končí

18.07.2016 15:29

Své poslední album připravuje zpěvačka Marta Kubišová. Jak uvedla, nechce vyvolávat soucit, a tak v nejlepším se má přestat. Informoval o tom Český rozhlas.

Marta Kubišová končí
Foto: M. a T. Salabovi
Popisek: Zpěvačka Marta Kubišová

Kubišová byla postižená minulým režimem a dvacet let nesměla zpívat. Po listopadu 1989 přišel její velký návrat. Jak uvádí server Českého rozhlasu, je i symbolem odvahy, vnitřní síly a člověkem, který si dokázal nezadat.

„Jeden den mi lidé po koncertu říkají – z vás prýští ta síla – ale já se druhý den cítím jako vyždímaný hadr. To jsem dřív neměla. Člověk musí znát své síly a hlavně nesmí sám sobě něco nalhávat. A já jsem toho názoru, že bych neměla vyvolávat na jevišti soucit. V nejlepším se má přestat,“ řekla Kubišová, proč se rozhodla skončit s kariérou.

Ve svém rozhovoru s moderátorkou Barborou Tachecí se vyjádřila také k éře komunismu. „Když jsem se vracela k tomu zpívání podruhé, tak jsem věděla, že nemůžu být soudce. S tím se musí každý sám v sobě vyrovnat. Někdo s nimi vyl hodně, někdo málo. Každý, kdo měl rodinu, cítil, že se musí nějakým způsobem živit... Odpustit lze, ale nelze zapomenout,“ uvedla. 

Původní text ZDE.

A nechyběla ani slova o současné politické scéně. Podle ní si nyní, už více než osm let, připadá, jako že žije v blázinci. „A víte, co mi vadí nejvíc? Jak jsou politici odtržení od života. Pět nebo šest let vědí, že se budou dít hrozné věci. Že ve světě to nepůjde a bude tady velký příliv utečenců odevšad, kde se bojuje. Vědí to, a dodnes nemají plán. Totálně selhávají,“ myslí si Kubišová. Celou situaci přirovnává k soumraku bohů. Ti lidé, kteří by řešení měli, nejsou tzv. u vesel. Obavu má například z amerického kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa. „Pokud to Trump vezme do rukou, tak si myslím, že klidně ta válka třetí vypukne. Nebo něco podobného,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…