Martin Fendrych vytáhl na obranu Českého rozhlasu: Prezident mluví jako dlaždič a vás bude pobuřovat běžné slovo „penis“?

27.07.2018 13:59

Komentátor serveru Aktuálně.cz Martin Fendrych se vysmál kritikům Českého rozhlasu, kteří rozjeli kauzu „rozhlasového porna“. Prý jde jen o další útok na veřejnoprávní rozhlas, kterým se ho jistí lidé pokoušejí oslabit, protože nemalá část veřejnosti vítá, když prezident Miloš Zeman veřejně občas mluvívá hůř než dlaždič.

Martin Fendrych vytáhl na obranu Českého rozhlasu: Prezident mluví jako dlaždič a vás bude pobuřovat běžné slovo „penis“?
Foto: Screen: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem, který se natáčel na Vysočině.

Horké vody českého mediálního rybníka rozvířila aféra „vysílání porna na Českém rozhlase“. Ve skutečnosti šlo o pořad o koupání a o vodě, který měl na ČRo–Vltava premiéru asi před rokem. A tehdy podle Fendrycha sklidil úspěch. Jenže při nedávném opakování se na pořad vyrojily stížnosti. Některé posluchače pobouřila věta: …provokující penis, který mu zrovna teď trčel nad koulemi drze jako vykřičník“.

Někteří členové Rady pro rozhlasové a televizní vysílání se rozhodli posvíti si na fungování ČRo–Vltava. „My jsme si to dneska pouštěli. Je to drsné maso,“ pravil místopředseda rady Jiří Vejvoda. A předsedkyně rady Hana Dohnálková sdělila toto: „Nebylo to nic pěkného. Vyzveme proto šéfredaktora Fischera stanice Vltava o vysvětlení.“

Fendrych má za to, že z těchto radních mluví prudérnost. Nebo možná hledají cestu, jak oslabit veřejnoprávní médium, které se při analýze různých kauz nebojí jít pod povrch. Slovo „penis“ je standardně považováno za běžné označení té části mužského těla, které si pánové na veřejnosti nejpečlivěji skrývají. „Dodejme, že se to děje v době, kdy prezident země Zeman mluví jak dlaždič a je mu to nejen tolerováno, mnozí to dokonce vítají,“ podotkl Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…