Martin Hekrdla se rozepsal o kvótách na imigranty a nejspíš vás překvapí. Žádné kvóty prý totiž neexistují

16.06.2015 21:04

Komentátor Martin Hekrdla napsal na serveru Altpress.cz článek o kvótách. Jeho sdělení je jednoduché, žádné kvóty neexistují, všechno je jen výplod naší fantazie. A kdyby existovaly, tak by šly na ruku všem těm, kteří proti nim tak vehementně protestují.

Martin Hekrdla se rozepsal o kvótách na imigranty a nejspíš vás překvapí. Žádné kvóty prý totiž neexistují
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

„Kvóty především nemají žádnou naději, že by byly v unijním rozhodovacím procesu přijaty, pokud by ovšem vůbec někdy někým nějaké imigrační kvóty byly navrženy,“ píše Hekrdla.

Kvóty popisuje spíš jako politický prostředek k ovládání veřejnosti. Ta se jich totiž chytla, i když neexistují. Podle něj tak Francie i Německo, jejichž vrchní představitelé se oficiálně vymezili proti kvótám, jen „vědomě vodili veřejnost za nos.“

Evropská agenda pro migranty totiž žádné kvóty nejenže nezmiňuje, ale ani neobsahuje. „Evropská komise jen – mimo jiné – navrhla, aby bylo členskými zeměmi vyrovnanější vyřizování žádostí o azyl,“ uvádí celou situaci na pravou míru.

Vše se dalo do pohybu ve chvíli, kdy v roce 2014 vzrostl počet žádostí za rok o 45%, na celkových 626 065. „Šlo jenom o to, aby azylový agenda neležela celá na státech, které se ocitly v první linii,“ píše Hekrdla a dodává, že ani tohle nejsou ty takzvané kvóty.

Celý text zde

Další věc je ta, že se liší ochota přijímat uprchlíky v jednotlivých zemích ve vztahu k jejich počtu obyvatel. Francie například přijímá šestkrát méně uprchlíků jak Švédsko, pokud je přepočítáme na počet obyvatel.

Pokud by tedy došlo k přijetí návrhu Evropské komise, podle Hekrdly by to znamenalo akorát to, že „by se nakonec celková ochota starého kontinentu absorbovat uprchlíky výrazně snížila.“

A z toho vyplývá, že ti, co proti těmto neexistujícím kvótám brojí, vlastně bojují proti tomu, čeho se snaží dosáhnout. Tedy menšímu počtu uprchlíků do jejich zemí.

reklama

autor: spa

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…