Martin Jan Stránský: Postřelí se Zeman sám, nebo dojde trpělivost jeho ženě?

02.08.2016 10:00

Skutečnost, že naše první dáma Ivana Zemanová vlastní zbrojní pas, otevírá dle klinického profesora neurologie na americké univerzitě Yale a vydavatele časopisu Přítomnost Martina Jana Stránského prostor pro dramatickou událost na Hradě. Přítomnost zbraně v domácnosti totiž prý zvyšuje riziko smrtelné nehody.

Martin Jan Stránský: Postřelí se Zeman sám, nebo dojde trpělivost jeho ženě?
Foto: archiv
Popisek: Martin Jan Stránský

 „Ještě že nemají muslimskou uklízečku, ta by to odnesla jako první,“ reagoval lékař na prezidentův apel na vyzbrojování Čechů, který Zeman pronesl v neděli v rozhovoru pro Blesk.cz.

„Opravdu si myslím, že by se občané měli ozbrojovat proti teroristům. A poctivě přiznávám, že jsem změnil svůj názor, protože dříve jsem byl proti držení příliš velkého počtu zbraní. Po těch útocích už si to nemyslím,“ uvedl Zeman. Prezident také poukázal na to, že jeho rodina jde v tomto příkladem. „Moje žena už si vyřídila zbrojní pas, takže doufám, že by mě mohla ochránit, ale mě bude chránit především ochranka,“ zdůraznil náš nejvyšší ústavní činitel.

Stránský v této souvislosti podotýká, že přítomnost zbraně v domácnosti drasticky zvyšuje pravděpodobnost smrtelné nehody. Na Hradě by tak prý brzy mohlo dojít k dramatické události. „Je pouze otázkou, jestli Ivance dojde trpělivost s Milošem dříve, než se podnapilý prezident, který má potíže s rovnováhou a stále vidí dvojmo, sám postřelí, až si třeba splete revolver se zapalovačem,“ škodolibě konstatoval Stránský, který patří mezi prezidentovy dlouhodobé kritiky.

Celý komentář ZDE

V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz z února loňského roku kupříkladu označil hlavu státu za ožralu, hulváta a lháře. „V žádné jiné vyspělejší demokratické zemi by se Miloš Zeman nedostal do žádné politické funkce,“ zdůraznil tehdy Stránský a ostře zkritizoval Čechy, kteří Zemana do funkce zvolili.  

„Jsme prostě, jací jsme. Nemalá část z nás se chová jako v hospodě čtvrté cenové skupiny, volíme komunisty a populisty, nechceme pracovat, nechceme se o sebe starat, ať to dělá stát. Je naším snem sedět v hospodě a pít donekonečna pivo a kouřit, protože pan prezident to označil za neškodné, a děláme všechno pro to, abychom se rychle dostali do invalidního důchodu. Nevadí, že prezident je ožrala, hulvát a lhář. Tyto indicie byly všem dopředu známé a stejně jsme ho zvolili do úřadu,“ nepáral se Stránský se svými spoluobčany.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…