Martin Konvička opustil Alternativu pro ČR

07.12.2016 21:39

Antiislamista Martin Konvička ke dnešnímu datu vystoupil z politické strany Alternativa pro Českou republiku, za kterou neúspěšně kandidoval v říjnových senátních volbách na Táborsku. Na Facebooku uvedl, že k projektu přestal mít důvěru. Důvodem je i to, že strana nebyla schopná odstranit nedostatky, kvůli kterým vláda v pondělí rozhodla, že navrhne soudu pozastavit její činnost.

Martin Konvička opustil Alternativu pro ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

Konvička ČTK potvrdil, že ke dnešku ve straně končí. „Vše se vyostřilo poté, co se strana dostala do vládního návrhu pozastavení činnosti. Vedení strany nebylo schopné odstranit závažné nedostatky v této věci,“ uvedl na Facebooku. Stranu do voleb vedl Konvičkovi blízký Petr Hampl, po neúspěchu ale místo předsedy opustil. Dnes na Facebooku uvedl, že řádným členem zůstává, ale založení strany bez jasného financování bylo naivní.

Entomolog Konvička, který si v minulosti za svá prohlášení o mletí muslimů do masokostní moučky vysloužil obvinění za podněcování k nenávisti vůči islámskému náboženství, skončil ve volbách na Táborsku předposlední. „Svoje politické či společenské angažmá v žádném případě nekončím,“ uvedl na Facebooku. Konvička také stojí v čele iniciativy, která nese jeho jméno.

Alternativy pro ČR se týká materiál ministerstva vnitra, který kabinet schválil toto pondělí. Vláda podle něj navrhuje Nejvyššímu správnímu soudu pozastavení činnosti 29 stran a hnutí, u dalších 13 pak rozpuštění. Důvodem je dodání neúplné finanční zprávy ke kontrole Poslaneckou sněmovnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…