Martin Stropnický. Jediný uvažovaný kandidát na Hrad, ze kterého by měl prý Zeman respekt

04.02.2017 8:28

Pokud bude hnutí ANO stavět vlastního kandidáta do prezidentské volby, bude jím s největší pravděpodobností ministr obrany Martin Stropnický. Otázkou, kdo by jej na postu ministra mohl nahradit, se zabývá dnešní Mladá fronta Dnes.

Martin Stropnický. Jediný uvažovaný kandidát na Hrad, ze kterého by měl prý Zeman respekt
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Martin Stropnický

Ta upozorňuje, že kandidatura Stropnického na post prezidenta je zatím jediná konkurence, ze které má prezident Miloš Zeman respekt. Pokud tedy 10. března oznámí to, co lidé v jeho okolí berou jako hotovou věc – že se pokusí za necelý rok obhájit svou pozici.

Jména nestranických kandidátů ho prý nevzrušují. „Určitou konkurencí by ale mohlo být, kdyby postavilo svého kandidáta hnutí ANO. S finančním zázemím Andreje Babiše a jeho současnými preferencemi by to mohl být soupeř,“ prozradil listu jeden z hradních zaměstnanců.

List ale upozorňuje, že Babišovo hnutí zatím o tom, zda bude stavět svého kandidáta, nebo podpoří při předpokládané Zemanově obhajobě jeho, nerozhodlo. Absolutní prioritu mají totiž podzimní volby do Sněmovny. Ale po sněmu, který se koná tento měsíc, se otázkou začne zabývat. A čím dál víc to vypadá, že svého kandidáta postaví – šéf hnutí Babiš totiž v zákulisí přiznává, že mít svého kandidáta je otázkou prestiže.

Stropnický tento týden serveru Info.cz přiznal, že důležitou součástí jeho možné kandidatury bude už nadcházející sněm ANO, na kterém se chce ucházet o post místopředsedy hnutí. „Pokud bych měl silný mandát jako místopředseda, tak to znamená vyslovení obecné důvěry. To je pro tu úvahu důležité,“ přiblížil.

Úvahy o tom, že by kandidoval, jsou tak daleko, že z jeho resortu podle listu už zaznívají dvě jména možných nástupců. Jsou jimi současný Stropnického náměstek na ministerstvu obrany Daniel Koštoval a místopředseda sněmovního výboru pro obranu Bohuslav Chalupa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…