Martinec prý mohl působit na ministersvu práce. Byl o něho zájem

26.07.2014 13:55

Bývalý ředitel protikorupční policie Tomáš Martinec, který nově našel uplatnění v resortu průmyslu u ministra Jana Mládka (ČSDD), byl podle informací Lidových novin jen malý kousek od postu na Ministerstvu práce a sociálních věcí. Jeho podpora ze strany sociálních demokratů je podle zjištění deníku značná.

Martinec prý mohl působit na ministersvu práce. Byl o něho zájem
Foto: Pavel Kozdera
Popisek: Plk. Tomáš Martinec, šéf ÚOKFK

Lidové noviny se dnes věnují bývalému šéfovi protikorupční policie Tomáši Martincovi. Deník popisuje značnou podporu, které se mu dostává z ČSSD.

Nově našel Martinec uplatnění na Ministerstvu průmyslu a obchodu. Sociálnědemokratický ministr Jan Mládek si jej vybral do významné funkce ve svém resortu. LN zjistily, že s expolicistou prý počítal do týmu i nynější radní za ČSSD v Kraji Vysočina Petr Krčál. V době sestavování vlády Bohuslava Sobotky se o Krčálovi uvažovalo jako o ministrovi práce a sociálních věcí. Deník připomíná, že kvůli rodinné tragedii z jeho nominace sešlo, a tak prý přišel o možné zaměstnání i Martinec.

„Jeden z lidí, o kterých jsem uvažoval, byl skutečně Tomáš Martinec. Znám se s ním, protože je ze Žďáru nad Sázavou a já jsem kousek odtamtud. Nebyl to ale jediný můj tip,“ potvrdil svůj záměr pro LN Krčál.

S nabídkou práce jej oslovil i primátor Bém

Martinec opustil loni řady policie po incidentu s vrchní žalobkyní Lenkou Bradáčovou. A LN uvádějí, že o něj měla dříve zájem i ODS. Připomínají, že v roce 2008 mu pražský primátor Pavel Bém nabízel post policejního ředitele v hlavním městě. Což prý přiznal i Martinec. „Je pravda, že tam ta nabídka padla,“ uvedl.

Nyní se jej tedy ujal ministr Mládek a svěřil mu citlivý post hlavního hlídače interních postupů na Ministerstvu průmyslu a obchodu, který prý reportuje přímo ministrovi. V nové funkci má Martinec mimo jiné za úkol zjišťovat, jestli je činnost lidí a útvarů ministerstva v souladu s vnitřními i vnějšími předpisy. Další jeho povinností je prý dbát na řádné a efektivní hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…