Masakr v moravské restauraci: Chovanec tvrdí, že je osm mrtvých. ČT hlásí devět. Na místo jede policejní prezident

24.02.2015 15:48

Až devět mrtvých může přiníst střelba, ke které po poledni došlo v restauraci Družba v Uherském Brodě. Ministr vnitra Milan Chovanec hovoří o osmi obětech. Mrtvý by měl být i samotný střelec, který měl vypálit až 25 ran.

Masakr v moravské restauraci: Chovanec tvrdí, že je osm mrtvých. ČT hlásí devět. Na místo jede policejní prezident
Foto: Daniela Černá
Popisek: Označení nebezpečné oblasti

V restauraci v Uherském Brodě došlo v úterý po poledni ke střelbě. V restauraci mělo poe svědků zaznít až dvacet pět výstřelů. Reportéři na místě viděli odvážet jednu postřelenou ženu do nemocnice, je však prý pravděpodobné, že postižených bude mnohem více. Česká televize přinesla informace, že by mohlo být až devět obětí.

Policie měla střelce zneškodnit, není však jasné, zda je naživu, nebo byl rovněž zastřelen. Policie prozatím odmítá vydávat jakékoliv informace. Podle starosty Uherského Brodu Patrika Kunčara měl být střelcem asi šedesátiletý muž s psychickými problémy.

Pro ČTK se ke střelbě vyjářil i ministr vnitra Milan Chovanec. Podle něj mělo při střelbě dojít k obětem, kterých by mělo být osm. Mrtev je prý i samotný střelec, který se podle posledních informací zastřelil sám. Situaci chce přímo na místě prověřit policejní prezident Tomáš Tuhý, který je již na cestě do Uherského Brodu. Podle posledních informací míří na místo i sám ministr Chovanec.

Na twitteru Radiožurnálu se objevila informace, že muž měl o svém záměru vraždit již dopředu telefonovat do televize Prima. Potvrdit to měl i její redaktor Pavel Lebduška. Podle mluvčí TV Prima ale redaktor nebral věc na lehkou váhu a informoval policii.

Vyjádření ke kauze poskytl i premiér Bohuslav Sobotka: "Jsem stejně jako většina občanů šokován tragickým útokem, který se dnes odehrál v Uherském Brodě. Rád bych vyjádřil hlubokou lítost a upřímnou soustrast rodinám a příbuzným obětí, které si střelba vyžádala," uvedl premiér.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…