Mašínové místo Koněva. Vtip Jindřicha Šídla mnohé porazí

21.04.2020 20:38

Komentátor serveru Seznam Zprávy Jindřich Šídlo v satirickém pořadu Šťastné pondělí originálním způsobem vstoupil do tématu odstranění sochy sovětského maršála I. S. Koněva z náměstí Interbrigády v Praze 6. Tamnímu starostovi Ondřeji Kolářovi z TOP 09 však příliš velkou radost neudělal. Musí se teď totiž potýkat s lidmi, kteří dodnes nepochopili, že ve Šťastném pondělí si Šídlo z řady věcí tropí srandu, a vzali jeho návrh smrtelně vážně.

Mašínové místo Koněva. Vtip Jindřicha Šídla mnohé porazí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odstraněná socha maršála Koněva v pražských Dejvicích

Jindřich Šídlo napodobil české konspirátory a po vzoru hesla „hledejme Sorose v pozadí“ vymyslel vlastní konspirační teorii o tom, jak na místě pomníku maršála Koněva bude stát pomník bratrů Mašínů. V té jeho teorii však nehraje hlavní roli americký miliardář maďarského původu George Soros, ale Kolář. Respektive otec a syn Petr a Ondřej Kolářovi.   

Starosta Ondřej Kolář sice sliboval, že to bude památník osvoboditelům města, ale Jindřich Šídlo s vážnou tváří skrytou pod rouškou žádal diváky, aby „nebyli naivní“. 

Anketa

Byl Mirek Topolánek dobrý politik?

3%
97%
hlasovalo: 26989 lidí

Šídlo v satirickém pořadu, u kterého je pozornému divákovi jasné, že jde o legraci, oznámil, že místo sochy maršála Koněva bude na náměstí Interbrigády stát sousoší bratrů Mašínů a oznámil, že náznaky, že se podobný krok chystá, je třeba hledat už v roce 2008.

Na počátku roku 2008 se Mirek Topolánek jako premiér rozhodl vyznamenat bratry Mašíny medailí předsedy vlády. Ocenění odjel předávat do Washingtonu, kde na ambasádě přihlížel ceremoniálu i tehdejší český velvyslanec v USA Petr Kolář. „Tohle je mnohem sofistikovanější spiknutí, než si myslíte, prohlásil Šídlo, když se na obrazovce objevil Petr Kolář – dlouholetý český diplomat a velvyslanec ve Švédsku, Irsku, USA a v Rusku, ale také otec dnešního starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře.

Pokud chcete další vodítka, tak Mirek Topolánek dnes bydlí na Praze 6, což Šídlo také připomněl. To sice nemusí nic znamenat, ale co kdyby to něco naznačovalo.

A pokud by to milovníkům konspiračních teorií stále nestačilo, komentátor přidal ještě jeden dílek do skládačky. Připomněl, že Praha 6 před lety udělila čestné občanství válečnému hrdinovi Josefu Mašínovi. Otci bratrů Mašínů, kteří prchli před komunisty. „Mašín jako Mašín, Kolář jako Kolář,“ pronesl s lehkostí konspiračních myslitelů v nadsázce Šídlo.

Šídlo si přitom nezapomněl tropit žerty ani z obrovského počtu lidí, kteří se k odstranění pomníku Koněvova v Praze 6 vyjádřili. Zpravidla jde podle Šídla o extremisty.

„Rusko už dávno do Česka neposílá tanky, má mnohem ničivější zbraně. ... Každý pseudovlastenec s vytetovaným nočním vlkem na zadku se už k pomníku vyjádřil,“ uvedl Šídlo, když odkazoval na vyjádření Tomia Okamury, šéfa komunistů Vojtěcha Filipa, poslance Jaroslava Foldyny, člena Rady ČTK Petra Žantovského či prezidenta Miloše Zemana.

Jenže starostu Prahy 6 Ondřeje Koláře Šídlo svým satirickým kouskem ani trochu nepotěšil.

„Díky Šťastnému pondělí Jindřicha Šídla za vskutku medvědí službu... Ne, na místě po Koněvovi nebudou Mašínové. NA MÍSTĚ PO KONĚVOVI BUDE PAMÁTNÍK OSVOBOZENÍ PRAHY, který vzejde z veřejné soutěže. Tak, jak se usneslo zastupitelstvo. Jindřichu, vždyť to víte, že Sputnik a spol. nerozeznají satiru od reality...“ napsal Ondřej Kolář na sociální síti Facebook.

 Nešťastný Ondřej Kolář

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…