Masky spadly, komentuje Mitrofanov postoj KSČM k Ukrajině

07.03.2014 11:11

Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov si v Českém Rozhlase Plus všímal vyjádření českých komunistů k ukrajinské krizi a chování Ruska. Příspěvek publikoval pod názvem „Masky spadly, je to úlevné“. Poukazuje na komunistickou obhajobu ruské agrese na Krymu i hájení ruských obchodních zájmů při dostavbě Temelína.

Masky spadly, komentuje Mitrofanov postoj KSČM k Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místropředseda KSČM Jiří Dolejš

Masky českým komunistům podle Mitrofanova spadly s ruskou vojenskou akcí na Krymu. Představitelé KSČM se v několika různých vystoupení  staví na stranu Ruska. Mitrofanov ve svém textu pro Český rozhlas Plus upozornil na televizní vystoupení europoslance Miloslava Ransdorfa, který tvrdil, že není na ruské, ani na ukrajinské straně.

„Jedním dechem pak sdělil divákům šokující údaje, jako kdyby na ně přišel sám: Že do Ruska uprchly z Ukrajiny desítky tisíc lidí. Škoda, že mu ve studiu nikdo neřekl, že jde o ruské údaje, které den předtím, než je Ransdorf šířil, vyvrátila ukrajinská pohraniční služba.“ Mitrofanov tak ukázal na nepravdivé informace, které Ransdorf účelově použil v debatě.

Anketa

Uvažujete o tom, že byste do Evropského parlamentu zvolili Jiřího Paroubka (NS-LEV21) ?

24%
76%
hlasovalo: 5326 lidí

Text Alexandra Mitrofanova ZDE:

Maska podle komentátora spadla i předsedovi KSČM Vojtěchovi Filipovi. Ten zase vystoupil se zvláštním prohlášením, v němž odsoudil výroky ministrů Jiřího Dienstbiera a Martina Stropnického, že po krymské operaci není dobře představitelné, že by byla dostavba jaderné elektrárny Temelín svěřena firmě s ruskou účastí. „Hájení ruských zájmů českým šéfkomunistou? Vypadá to tak,“ míní Mitrofanov.

Co to je „demokrat"?

„A do třetice muž, který doposud poskytoval českým a moravským komunistům zdání lidské tváře, místopředseda Jiří Dolejš, nejdříve na Twitteru zaujal neodsuzující stanovisko vůči ruské akci na Krymu. V následné diskusi napsal, že vlastně neví, co to je 'demokrat' (ty uvozovky jsou jeho), protože 'demokraté' nejsou podle něj schopni žádného účinného řešení problému,“ cituje komentátor Práva Dolejše.

Všem sympatizantům ruského režimu Mitrofanov připomíná slova Vladimira Putina k postupu ruské armády, pokud na Ukrajinu vtrhne, což nevyloučil: „Jestliže přijmeme takové rozhodnutí, bude to jen pro ochranu ukrajinských občanů. Ať pak zkusí nějaký voják střílet na vlastní lidi, za kterými vzadu budeme stát my – nebudeme stát před nimi, ale za nimi. Ať zkusí střílet na ženy a děti!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …