Tak trochu jiné Haló noviny. Komunistům by z nich ,,praskla cévka"

21.05.2015 9:51

Značka „Haló noviny“ je ve veřejném povědomí obvykle spojována především s KSČM. Na internetu však lze najít web stejného jména, při jehož čtení by se o předplatitele komunistické tiskoviny mohla pokoušet srdeční slabost. Na adrese halonoviny.com totiž sídlí web, který komunisty, včetně těch současných českých pod vedením Vojtěcha Filipa, prezentuje jako zločince, masové vrahy a demagogy žijící zcela mimo realitu.

Tak trochu jiné Haló noviny. Komunistům by z nich ,,praskla cévka"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oslava 1. máje v podání KSČM na pražském Výstavišti u Křižíkovy fontány

V jednom z nejnovějších textů autor rozebírá, že vzorem předsedy KSČM je očividně „masový vrah Lenin“. „Filip o Leninovi v komunistických Haló novinách napsal, a v televizním pořadu to potvrdil, že Lenin byl prodchnut humanismem. A Filip to myslí skutečně vážně. Pro Filipa, i další komunisty, je zkrátka Lenin modla, vzor. Současní komunisté mají za vzor zakladatele zločinného Sovětského svazu a komunistické genocidy. Dokonce i na oficiálním webu KSČM stojí, že Lenin nebyl masový vrah,“ může si přečíst každý, kdo na halonoviny.com zabloudí.

Další z textů referuje, že „komunista Ransdorf na mítinku tasil šavli“. V textu se objasňuje, že se jednalo o „akci proruských fanatiků Oděsa 2014 Memento – STOP fašismu“. Ransdorf prý po celý svůj projev „neskutečně lhal“ a vše zakončil tím, že vytáhl kozáckou šavli se vzkazem, že toto bude odpověď ukrajinského lidu těm, kteří jej zotročují. „Vypadá to, že si soudruh Ransdorf zapomněl vzít 2. května své léky na schizofrenii,“ píší „Haló noviny“.

Rovněž pro samotné události v Oděse nabízí web vlastní obsáhlý výklad, začínající tím, že se ulicemi valí agresivní dav s baseballovými pálkami, křičící že „fašisté neprojdou“ a končí tím, že se tito lidé zabarikádovali v Domě odborů, kde se vlastní neopatrností upálili vlastními přinesenými Molotovovými koktejly.

V dalším textu, nazvaném „Vojtěch Filip demagog“, pak tvůrci Haló novin konstatují, že předseda komunistů žije úplně mimo realitu. Následuje psychologický rozbor elektorátu KSČM, z něhož postačuje titulek „Komunisty volí závistiví lidé s osobními neúspěchy“.

Také se čílí nad popíráním zločinů stalinismu, když odkazují na text Ladislava Kašuky, že Stalin nebyl žádný vrah. Do časů tohoto diktátora se podle jiného textu dnes Rusko s Putinem vrací. Z analýzy o rozsahu tří krátkých odstavců vyjímáme téměř polovinu:

„Rusko se vrací do éry sovětského diktátora Josifa Stalina, za kterým stojí miliony zavražděných. Putin je válečný štváč, diktátor, masový vrah a válečný zločinec. Pro demokracii je nepřípustná anexe Krymu, ruská agrese na Ukrajině i Putinovy výhrůžky ruskými jadernými zbraněmi.“

Následuje „reportáž“ z oslav Prvního máje, který prý byl ve znamení rudé vlajky, srpu s kladivem a děsivě synchronizovaného zástupu tleskajících. Přidali i videozáznam z oslav s komentářem: „Soudruh Dolejš ve videu říká, že naše země nebyla obsazena Rudou armádou. Soudruh Dolejš pěkně kecá“. V dalším textu konstatují, že SSSR nejprve spolupracoval s nacistickým Německem a jeho zločiny ve velkém rozsahu podporoval. Podle „Haló novin“ byl v roce 1939 spoluagresorem, a proto je třeba události roku 1945 u nás vnímat jako dobytí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…