Máte rádi Pink Floyd? Tak čtěte. Rocková legenda ostře promluvila k dění ve Venezuele

20.02.2019 18:11

Legendární rockový hudebník Roger Waters (Pink Floyd a další) se na internetu vymezil proti humanitárnímu koncertu na podporu strádajících Venezuelanů, který v kolumbijském městě Cúcuta hodlá uspořádat britský miliardář a majitel společnosti Virgin Richard Branson. Podle Waterse jde o politickou akci, která s humanitární činností a se zájmy strádajících Venezuelanů nemá nic společného.

Máte rádi Pink Floyd? Tak čtěte. Rocková legenda ostře promluvila k dění ve Venezuele
Foto: Repro YouTube
Popisek: Rocková legenda Roger Waters

Miliardář Richard Branson, který humanitární koncert pořádá, očekává, že by se na koncertě mělo sejít až 300 tisíc lidí. Miliardář chce na koncertě vybrat kolem 100 milionů dolarů. Část peněz plánuje vybrat od diváků sledujících živý přenos koncertu přes internet.

Anketa

Je Miloš Zeman na Pražském hradě obklopen kvalitními spolupracovníky?

65%
35%
hlasovalo: 7084 lidí

Podle muzikanta Rogera Waterse ovšem Bransonův koncert nemá s humanitární činností nic společného. Důvodem pro koncert je podle Waterse to, že Branson převzal pohled Spojených států amerických ve smyslu „Právě jsme se rozhodli, že ovládneme Venezuelu, jakékoliv mohou být naše důvody“. „Ale nemá to nic společného s potřebami venezuelského lidu.“ Uvedl Waters ve videu, které umístil na sociální síti YouTube. „Nemá to nic společného s demokracií, nemá to nic společného se svobodou a nemá to nic společného s pomocí,“ upřesnil muzikant.

„Mám v Caracasu právě teď přátele a zatím tam nedochází k žádné občanské válce, žádnému krveprolití a běsnění a žádná zjevná diktatura, žádné masové zatýkání opozice a potlačování tisku,“ doplnil Waters.

„Chceme skutečně, aby se z Venezuely stal nový Irák, Sýrie nebo Libye? Já to nechci a nechtějí to ani obyvatelé Venezuely,“ uvedl Waters.

A jak na daná vyjádření reaguje sám Branson a jeho Virgin? Reakci tiskového mluvčího společnosti přinesl britský liberální list Guardian.

„Richard jim pomáhá zvyšovat povědomí o krizi ve Venezuele a snaží se touto akcí vybrat nezbytné finanční prostředky,“ sdělil za Virgin tiskový mluvčí. „Není to žádné politické vyjádření a Spojené státy v tom nejsou jakkoliv zapojeny,“ dodal.

O kritických slovech rockové legendy Rogera Waterse z kapely Pink Floyd  na adresu Bransonova humanitárního koncertu pro Venezuelu informovala i agentura Reuters.  

Vlastní koncert na protest proti Bransonově akci pořádá i současný venezuelský prezident Nicolas Maduro

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…