Máte slovo k uprchlíkům. Seznam hostů napovídá, že v pořadu bude hodně dusno

11.06.2015 17:00

Dnes večer bude Česká televize vysílat pravidelný diskuzní pořad Máte slovo, který uvádí Michaela Jílková. Tématem pořadu budou kvóty na uprchlíky a sporné body, které se jich týkají. Máme je přijmout, či nikoliv?

Máte slovo k uprchlíkům. Seznam hostů napovídá, že v pořadu bude hodně dusno
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Pořad Máte slovo s moderátorkou Michaelou Jílkovou

Kvóty jsou způsobem, jakým se Evropská unie chce vyrovnat s přílivem uprchlíků ze zemí severní Afriky a Blízkého východu. Většina uprchlíků je nyní především v Itálii a Řecku a právě kvóty by měly napomoci odhlečit jejich situaci a rozprostřít uprchlíky po celé Unii. Nám by mělo připadnout 1328 uprchlíků ze Sýrie a Eritreje.

Hosty pořadu, ve kterém se budou řešit ty nejpalčivější problémy plynoucí ze současné situace, budou jak obhájci, tak i odpůrci přijetí uprchlíků.

Jedním z nich bude Vladislav Günter, ředitel Centra pro integraci cizinců, podle kterého uprchlíci žádnou hrozbu nepředstavují a měli bychom je přijmout nejen z důvodu, že jsme se k tomu zavázali podpisem Ženevské konvence.

Vystoupí i Milan Kohout, filozof a vysokoškolský učitel, který je toho názoru, že náš národ je plný pokrytců a že je naší povinností uprchlíky přijmout, protože už čistě z historického hlediska jim to dlužíme.

Na druhé straně barikády bude stát například sociolog Petr Hampl, který je pevně přesvědčen o tom, že mezi uprchlíky jsou teroristé a barbaři a že je potřeba jednoduše uzavřít hranice a ty, co již do Evropy dorazili, je nutné deportovat.

Podle dalšího hosta, europoslance Jiřího Pospíšila, pak kvóty akorát napomůžou převaděčským gangům a EU by se měla především soustředit na prevenci problému. Také si myslí, že přijetím uprchlíků Evropa akorát podpoří vznik extremistických politických stran, které proti nim budou vystupovat. A mnozí další.

Pořad Máte slovo začíná dnes ve 21:30 na ČT1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…