Máte tam bombu. Anonym vystrašil celé Česko

10.05.2016 13:14

V úterních ranních hodinách se Policie České republiky vybičovala k pohotovosti, a to celkem v několika městech, mimo jiné v Praze, Plzni a Pardubicích. Ozval se totiž anonym, který oznámil, že na více než deseti místech jsou uloženy bomby. Informují Lidovky.cz.

Máte tam bombu. Anonym vystrašil celé Česko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pyrotechnický přívěs

Anonym oznámil uložení bomby v mnoha různých objektech, včetně pražského hlavního nádraží, pražského magistrátu či dokonce jičínské radnice. Dále se oznámení vztahovalo na vlakové nádraží a budovu magistrátu v Plzni a v Pardubicích.

Mluvčí jednotlivých magistrátů potvrdili bombové výhružky a uvedli, že magistráty byly evakuovány. Stejně tak byla evakuována budova jičínského městského úřadu.

Podle internetových stránek města Pardubice měla první bomba vybuchnout ve 12:00 na magistrátu, ve 12:15 na ZŠ Resslova a ve 12:30 na pardubickém hlavním nádraží. Již v 10:00 byla škola evakuována a pro některé děti si již přijeli rodiče.

Celý text zde

„O půl deváté zavolal anonymní volající, jednou větou oznámil, že ve dvanáct vybuchne bomba,“ uvedl mluvčí pardubické radnice Radim Jelínek.

Vlaky z pardubického nádraží byly přesměrovány na Hradec Králové, jiné čekaly na výsledek celé situace. Mezi 12:15 a 12:45 však byl zcela přerušen provoz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…