Matěj Stropnický se vysmál Babišovi. A politoval svého otce

28.08.2013 11:55

Člen vedení Strany zelených Matěj Stropnický nemyslí, že by odchod Martina Bursíka stranu ohrozil. V rozhovoru pro server Prvnízprávy.cz připustil, že Bursík patří k viditelným politikům, ale zároveň je v očích veřejnosti spojen s Mirkem Topolánkem, Jiřím Čunkem a dalšími.

Matěj Stropnický se vysmál Babišovi. A politoval svého otce
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Matěj Stropnický

Bursík prý nebyl zeleným politikem v pravém slova smyslu. Spíše se jednalo o konzervativní osobu, která je ale zároveň odborníkem na ekologii. Do „zelenosti“ scházela jednoznačná sociální agenda – úsilí modernizovat sociální stát. V tomto se zelení s Bursíkem dlouhodobě rozcházeli.

Zelení prošli sebereflexí a odchod Bursíka je toho důkazem

„Myslím si, že ve chvíli, kdy Martin Bursík zjistil, že v té straně nezískává podporu pro to, aby stála automaticky na pravici, tak se rozhodl stranu opustit,“ vysvětluje Stropnický. Sám zelené vidí spíš nalevo od středu.

Stropnický se neobává toho, že by odchod Bursíka zelené nějakým způsobem ohrozil. Strana podle něj prošla sebereflexí a odchod expředsedy je toho důkazem. Vyloučil ale spolupráci s KSČM, se kterou se zelení nedokážou shodnout na ochraně životního prostředí.

Je mi líto, že k podnikatelskému projektu Babiše patří i můj otec

V rozhovoru server poukázal na skutečnost, že otec Matěje, herec Martin Stropnický nejspíš bude v Praze kandidovat za pravicové hnutí ANO Andreje Babiše. Možná tak budou oba spolu soupeřit v podzimních volbách.

„Ale myslím si, že všichni v zemi ví, že podnikatelské projekty typu Věcí veřejných v tomto volebním období, nebo Babiš v tom období následujícím, prostě nemohou získat důvěru,“ prohlásil Stropnický mladší. Takovým stranám prý chybí členská základna, pevný program a mají pouze osobnosti, aby zakryly podnikatelský úspěch Babiše.

„Popravdě řečeno je mi líto, že k tomu patří i můj otec, ale taková je situace,“ připustil člen zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…