Matěj Stropnický v ČT odhaloval údajnou praxi ANO na Pražském magistrátu

03.09.2015 19:57

Členové pražského zastupitelstva za hnutí ANO jsou řízeni na základě telefonických pokynů, které šéfovi klubu Michalu Haškovi dává místopředsedkyně hnutí Radmila Kleslová. V dnešním Interview ČT24 to uvedl náměstek pražské primátorky Matěj Stropnický (SZ).

Matěj Stropnický v ČT odhaloval údajnou praxi ANO na Pražském magistrátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

Ten se v posledních dnech stal terčem ostré kritiky koaličních partnerů Trojkoalice, jímž je SZ členem. Stropnického ostře kritizovala také pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO). K ní se ale Stropnický vyjadřoval poměrně zdrženlivě. „Paní primátorka procitá postupně ze snu o tom, že ANO v Praze je čistý subjekt, který nemá žádnou minulost,“ uvedl s tím, že pražská organizace hnutí ANO je ovládána Radmilou Kleslovou. „Která má příjmy z ČEZ, to je nepřijatelné,“ podotkl s tím, že Kleslová byla před dvěma lety členkou ČSSD, a tyto vazby z minulosti prý přetrvaly.

Poukázal na to, že Kleslová není zastupitelkou hlavního města Prahy. Váží si prý těch členů ANO, kteří si začínají uvědomovat, že do zastupitelstva hlavního města Prahy byla zvolena Krnáčová, a ne Kleslová.

Haškovi neustále drnčí telefon

Vysvětlil, že Kleslová řídí pražské zastupitele za ANO pomocí telefonu. Předsedovi klubu zastupitelů Michalu Haškovi prý neustále drnčí telefon, kterým mu Kleslová dává pokyny. To je prý na magistrátu obecně známá věc. „To je způsob, jakým Hašek rozhoduje o všem,“ řekl s tím, že o tom svědčí i to, že na jednání rady „nikdy neumí nic zdůvodnit“.

Uvedl to na příkladu, kdy navrhl, aby ředitelé příspěvkových organizací procházeli každých šest let výběrovým řízením. „Děláme jedno z prvních systémových opatření a pan Hašek řekne, že je to nesystémové opatření,“ posteskl si Stropnický.

Na otázku, co se současné pražské koalici od voleb podařilo, uvedl, že bylo zlevněno předplatné jízdné v pražské MHD. „To bylo naše hlavní volební téma,“ podotkl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…