Mateřské školy v Brně rozšiřují své kapacity

09.08.2017 12:43

V novém školním roce přibydou místa v brněnských mateřských školách. Díky stavebním úpravám a výstavbě nových pavilonů ve třech mateřských školách a vybudování nové mateřské školy na Kamechách vznikne deset nových tříd pro 280 dětí.

Mateřské školy v Brně rozšiřují své kapacity
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Nová mateřská škola na Kamechách bude otevřena na začátku října. Vzhledem k velké administrativní náročnosti bude přijímací řízení probíhat s elektronickou podporou, stejně jako v případě květnových zápisů do ostatních mateřinek,“ řekl první náměstek primátora Petr Hladík.

Zbývající tři mateřské školy nebudou přijímat do nových tříd tak velké množství dětí, a proto si přijímací řízení budou řešit individuálně, bez elektronické podpory.

Na pokrytí provozních nákladů nově vzniklých kapacit v letošním roce obdrží jednotlivé městské části peníze z rozpočtu města. Je pro to vyčleněna částka 800 tisíc korun. Návrh na její rozdělení bude předložen k projednání voleným orgánům města v průběhu měsíce října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…