Matka, kterou zabouchlo dítě na balkoně, a atrapa hada. I takové výjezdy měli hasiči

31.12.2011 21:02

Hasiči si v průběhu roku 2011 užili nepočítaně krušných chvílí. Někdy byli ovšem voláni k situacím více než kuriózním. Například k umělému hadovi nebo dívce uvízlé v bahně.

Matka, kterou zabouchlo dítě na balkoně, a atrapa hada. I takové výjezdy měli hasiči
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hasič

"Schopnosti profesionálních a dobrovolných hasičů každoročně prověřují povodně, sněhové přívaly a tisíce výjezdů k náročným zásahům při požárech nebo dopravních nehodách, které mnohdy končí tragicky. Občas se však hasiči setkají s kuriózními případy," řekla Mediafaxu mluvčí hasičů Ivana Svitáková.

V únoru v Českých Budějovicích například hasiče zavolala matka, kterou její tříleté dítě zabouchlo na balkoně. "Hasiči po žebříku vylezli na balkón a společně s maminkou se jim podařilo gestikulací a lákáním na dráčka Záchranáčka navést dítě, aby dveře zase otevřelo," vysvětlila průběh zásahu Svitáková.

Bahno a veliký had

V březnu v Hlučíně zase dívka uvízla jednou nohou v bahně skoro až do pasu. Policii se jí nepodařilo vytáhnout, dokázali to až hasiči s lopatou. V Opavě pak v srpnu vyprošťovali z osobního auta chlapce, kterému se zasekl prst v mechanismu sedadel.

V Bašnici na Jičínsku v létě zažili hasiči asi nejkurióznější případ. Zavolala je vyděšená žena, na kterou měl zaútočit had. "Při příjezdu hasičů na místo již majitelka a její dcera čekaly před domem. Dcera informovala velitele zásahu, že se v jedné místnosti pod skříní nachází asi metr dlouhý had, kterému je vidět pouze část hlavy. Hasiči provedli odchyt a následně zjistili, že jde o velmi zdařilou atrapu. Dřevěného hada dali pod skříň vnuci majitelky domu," popsala mluvčí.

Jednoduché to hasiči zřejmě nebudou mít ani v poslední noc roku 2011. Nasazeno jsou jich po celé republice zhruba dva tisíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…