Matteo Salvini ucpal migrantům díry: Připluli jste do Itálie, ale my vás k nám nepustíme. Jsou zde nová opatření

11.06.2018 9:07

V Itálii se skutečně začínají měnit poměry. Nový italský premiér je v úřadu jen pár dní, a přesto už došlo k důležitému obratu v přístupu k uprchlíkům. Agentura Reuters přináší více informací.

Matteo Salvini ucpal migrantům díry: Připluli jste do Itálie, ale my vás k nám nepustíme. Jsou zde nová opatření
Foto: Salvini
Popisek: Italský ministr vnitra Matteo Salvini před davem podporovatelů

Země ležící na Apeninském poloostrově učinila zásadní krok. V neděli uzavřela své přístavy lodi, která přivážela další uprchlíky. Úřady zároveň požádaly Maltu, aby loď přijala ona. Šlo o plavidlo s přibližně šesti stovkami uprchlíků na palubě. Malta však italskou žádost odmítla. Rýsuje se tak diplomatická roztržka mezi dvěma členskými státy EU.

Anketa

Vnímáte Václava Klause staršího jako zajímavou osobnost?

83%
17%
hlasovalo: 10010 lidí

Agentura Reuters k tomu poznamenává, že šéf italské Ligy, ministr vnitra Matteo Salvini tím dává hned na počátku svého nástupu na post ministra vnitra najevo, že to s tvrdým bojem proti uprchlíkům myslí vážně. Ukazuje, že hodlá plnit své předvolební sliby. Své rozhodnutí zdůvodnil také na sociální síti Facebook. Napsal, že o bezpečnost na svých hranicích se stará Francie, Španělsko i Malta. „Od dnešního dne bude i Malta říkat ne obchodu s nelegálními přistěhovalci,“ zdůraznil Salvini.

Poukázal na to, že Středozemní moře je plné lodí patřících nevládním organizacím z Německa, Nizozemí a z dalších zemí, které do EU vozí migranty. Podle Salviniho je na čase začít se starat o to, aby tito lidé žili v Africe, aby jejich děti měly naději na lepší budoucnost ve svých domovech. A aby tutéž naději měly i evropské děti.

„Mým cílem je zaručit poklidný život těmto dětem v Africe a našim dětem v Itálii,“ uzavřel Salvini.

Evropská organizace SOS Méditerrané na Twitteru uvedla, že její záchranná loď Aquarius vzala na palubu 629 migrantů, včetně 123 nezletilých bez doprovodu, dalších 11 dětí a sedm těhotných žen. V šesti operacích byli zmínění lidé zachráněni na březích Libye. Cílem organizace prý je uprchlíkům pomoct.

Salvini neziskové organizace obvinil, že slouží v zásadě jako taxislužba pro migranty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…