Mě si nekoupí ani za všechny své miliardy. Vás a kupovat? Chovanec a Babiš se opět drsně „poprali“ na síti

12.06.2016 9:18

Poté, co policejní prezident Tomáš Tuhý oznámil reorganizaci policejního sboru a sloučení dvou elitních útvarů v jeden, rozhořel se spor ve vládní koalici. Reorganizaci chce podepsat ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), proti je ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Vadí mu zejména odchod šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachty.

Mě si nekoupí ani za všechny své miliardy. Vás a kupovat? Chovanec a Babiš se opět drsně „poprali“ na síti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec

„Pan Chovanec dokázal nemožné – překonal Ivana Langera. Ten tehdy zrušení finanční policie aspoň probral na vládě,“ vzpomněl včera večer na svém twitterovém profilu Andrej Babiš. 

Chovanec však „úder“ vrátil. „Pan Babiš ví, o čem mluví. Pan Langer byl jeho blízký kámoš, byl mu i na svatbě. Mne si nekoupí ani za všechny svoje miliardy,“ podotkl Chovanec. 

„Milý pane ministře, víte, kolika lidem jsem byl na svatbě? Jinak to by mě v životě nenapadlo, Vás si koupit,“ odvětil následně Babiš. Chovanec zareagoval bystře. „Jiné si tedy kupujete, pane kolego? Něco jsem o tom četl v médiích. Můžete být konkrétní? Koho a za kolik?“ zeptal se. 

„Zaměstnávám víc než 35 tisíc lidí, ale nikdy jsem si nikoho nekoupil,“ sdělil Babiš. 

Poslední slovo měl prozatím Chovanec. Sdílel následně slova reportéra MF Dnes Karla Hrubeše, jenž uvedl, „když ministr financí brání jako lev policejní útvar, který vyšetřuje jednu z jeho firem, měl by být člověk na pozoru...“ „No s některými názory lidí, které platíte, bych i souhlasil. Třeba s tímto určitě,“ zakončil Chovanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…