Média by měla pomáhat kultivovat společnost, říká Herman. A pokud jde o restituce...

18.12.2014 18:45

Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) byl hostem čtvrteční Kauzy dne Rádia Impuls. V předtáčeném vysílání hovořil nejen o užívání vulgarit ve vysílání, ale také o církevních restitucích.

Média by měla pomáhat kultivovat společnost, říká Herman. A pokud jde o restituce...
Foto: hns
Popisek: Daniel Herman v půlnočním rozhovoru

„Především si myslím, že každý z nás, kdo sedí za mikrofonem, vydává výpověď především sám o sobě," zdůraznil ministr, který se vyjadřoval k užívání hrubých výrazů v živém vysílání. „Média by měla pomáhat kultivovat společnost," pokračoval.

A pak se rozpovídal o církevních restitucích. Zatím prý byl vrácen majetek v hodnotě asi čtyři miliardy korun, „ale musím zdůraznit, že jde o nápravu křivd, která je navíc zdaleka nejlevnější. Kdyby dál platilo to, co dříve, tak by církvím nebylo vyplaceno 59 miliard, ale 70 miliard," podotkl ministr. Zdůraznil, že vše, co se navrací, musí být řádně doloženo, různými dokumenty či fotografiemi všude tam, kde je to možné.

Vyjadřoval se i k tomu, že vyplatil miliony korun na odměnách pro pracovníky ministerstva. Jejich vyplacení považuje za správné, protože odborníky je třeba řádně zaplatit. Lidé jsou pak také více motivovaní k práci.

V závěru pořadu popřál krásné Vánoce všem posluchačům. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…