Média o Dobešovi: Zachránil práva v Plzni, nebo je to klientelismus?

10.03.2012 15:47

Server Česká pozice shrnuje reakce sobotních periodik na rozhodnutí ministra školství Josefa Dobeše, který obešel Akreditační komisi a prodloužil akreditaci plzeňským právům.

Média o Dobešovi: Zachránil práva v Plzni, nebo je to klientelismus?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

"Nechal žít plzeňská práva. Studenti tleskali Dobešovi. Podfukáři. Dobeš programově likviduje vysoké školství. Zachránil práva: na vlastní pěst. Dobeš vzkřísil plzeňská práva, na krku má žaloby. Dvě malé školní úlohy z morálky," vypisuje server titulky dnešních deníků. Nejprve zmiňuje komentář Petra Kamberského z Lidových novin.

Čelná česká marxistka Dvořáková

"Autor připomíná tři spory nynějšího ministerstva s AK ve věci Bankovního institutu (s podivnými pobočkami na Ukrajině), soukromé Univerzity Jana Amose Komenského (továrny na tituly s třistamilionovým ročním ziskem, jak uvedla páteční MfD) a také plzeňských práv. Všechna rozhodnutí ministerstva školství (MŠMT) jsou prý pokračováním praktik, jež se na těchto školách zavedly: Buduj klientelistický systém, vyděláš na tom!," píše Česká pozice.

Josef Chuchma zase v MF DNES napsal, že Dobešovo rozhodnutí je zdrcující. Obecně se ze situace neraduje téměř nikdo kromě děkana fakulty Jana Paulyho. Ani premiér Petr Nečas. "Ten měl jinak k práci AK výhrady a profesorku Dvořákovou veřejně nazval „čelnou českou marxistkou“. Nyní uklidňuje vášně," komentuje server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

22:58 Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

Piráti představili svůj 12bodový plán pro boj s dezinformacemi, v němž požadují, aby další ministers…