Média prý nejsou schopna vidět, co Trump dokázal. Tak jim to jeden jejich kolega z Reflexu sepsal

01.05.2017 19:41

100 dní vlády amerického prezidenta Donalda Trumpa zhodnotil ve svém komentáři pro server Reflex.cz Viliam Buchert. „Válka s médii zamlžuje realitu,“ míní.

Média prý nejsou schopna vidět, co Trump dokázal. Tak jim to jeden jejich kolega z Reflexu sepsal
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Buchert si totiž všímá skutečnosti, že média se k Trumpově 100 dním vlády většinou vyjádřila velmi kriticky. „Když se ale podíváme podrobněji na působení nového amerického prezidenta, vidíme něco jiného. Trump totiž naplňuje to, co slíbil – více se věnuje domácím záležitostem,“ konstatuje Buchert s tím, že i když ne vždy v souboji s Kongresem uspěl, je daleko aktivnější než jeho předchůdce Barack Obama.

„Jako fatální selhání Donalda Trumpa je předkládáno například to, že vyhlásil válku médiím. To ale tvrdí samotná média, velká část veřejnosti to vidí jinak. Navíc Trump neudělal v tomto případě jedinou věc jinak, než už dva roky naznačuje,“ dodává a poukazuje i na Trumpovu aktivitu na Twitteru. 

Původní text ZDE.

„Další výtky, které na Trumpa míří, je jeho zahraniční politika,“ říká dále Buchert. A konstatuje, že je kapitální lež, jak jde Trump na ruku Rusku a jeho hlavě státu Vladimiru Putinovi. „Samotná Moskva je poněkud překvapena tvrdostí, kterou na Rusko Trump uplatňuje. Žádná vstřícnost nepřišla, jen vládce z Bílého domu pořád opakuje, že by bylo lepší s Putinem jednat. Kreml také zaskočilo americké bombardování pozic režimu Bašára Asada v Sýrii,“ míní Buchert. Shrnuje také fakt, že Trump zatím nebyl na žádné zahraniční cestě, ale na druhou stranu přijal již 16 prezidentů či premiérů. „To vypadá spíše na horečnou aktivitu než nečinnost,“ dodal.

„Když tvrdil, že bude tlačit na Mexiko kvůli nelegální migraci, tak to skutečně dělá. Když připomínal členům Severoatlantické aliance, aby vůči společnému obrannému paktu plnili své závazky, tak to připomíná. A když předtím varoval některé islámské státy kvůli šíření terorismu, tak proti nim zavedl restrikce, jak slíbil,“ řekl dále Buchert.

Aktivitu pak vnímá, i co se týče Trumpových schůzek s významnými podnikateli, jichž bylo za prvních sto dní celkem 22. „V tomto směru je podle všeho vůbec nejaktivnějším prezidentem celé historie Spojených států,“ řekl.

Závěrem pak uvedl, že jakým bude Donald Trump prezidentem, se uvidí za několik let. „Nelze to vyhodnotit podle prvních sto dní,“ řekl. „Jedno je ale v případě Trumpa naprosto jisté – i další stovky dnů jeho prezidentství budou mimořádně bouřlivé a často kontroverzní. Zda budou pro Ameriku a svět i lepší, to uvidíme. Barack Obama selhal, proto i zatím méně populární Trump má šanci. Část toho, co Donald Trump dělá a bude dělat, přes většinu médií ale spíše neuvidíme a neuslyšíme. Novináři mu vyhlásili svatou válku a ani na tom se také nic nezmění,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…