Média versus Trump. Někteří reportéři se obávají o život

07.07.2017 15:20

Válka mezi prezidentem USA Donaldem Trumpem a médii se podle serveru stanice Deutsche Welle neustále stupňuje. Informaci převzal portál Českého rozhlasu iRozhlas.cz.

Média versus Trump. Někteří reportéři se obávají o život
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Server si všímá naštvanosti komentátorů CNN, kteří se domnívají, že v neděli americký prezident zveřejnil video, kde navádí k násilí na novinářích. V pomyslném ringu totiž pěstí udeřil muže, jenž má místo hlavy logo CNN.

Identitu autora kontroverzního videa odhalil v New York Times reportér Jared Yates Sexton, jenž nyní čelí výhrůžkám smrtí. Sexton uvedl, že autorem sdíleného videa je internetový troll známý pro své antisemitské a nenávistné příspěvky. Trump pak podle reportéra pouze přiživuje násilné a protimediální debaty. 

Deutsche Welle si pak všímá i Trumpova nevybíravého a společensky zcela neúnosného slovníku na adresu žen. A redaktorka Atlantic Magazine Annie Lowreyová se ve svém tweetu vyjadřuje zcela jasně: „Mám strach, který z politických reportérů skončí mrtvý,“ posteskla si. 

Původní text ZDE.

„Nikdy jsme nezažili tak zhoubnou vládu, jako je ta nynější. Apeluji na všechny vedoucí představitele, na všechny žurnalisty, aby se situaci věnovali s co největší vážností,“ vyzval kolegy Carl Benstein, jenž je legendou americké žurnalistiky. Chce tak, aby se Trumpovi postavili čelem.

Mnozí fanoušci však s hlavou státu souhlasí, když podle nich Trump jen oplácí liberálním médiím kritiku mířící na jeho adresu. A samozřejmě, že Trumpa brání i jeho nejužší tým; někteří političtí kolegové se jej však už snaží krotit. „Prosím, toto musí skončit,“ uvedl senátor z Nebrasky Ben Sasse. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…